Ιδιαίτερη επισήμανση

Με στόχο την ασφαλή – υγειονομικώς άρτια κάλυψη της εκδήλωσης και προστασία των συμμετεχόντων, έχει προγραμματιστεί εκ μέρους των διοργανωτών το σύνολο των προβλεπόμενων ενεργειών και διαχειρίσεων (απολύμανση χώρου, παροχή εξοπλισμού προστασίας, απολυμαντικά, τήρηση αποστάσεων-αναλογική συμμετοχή βάσει τ.μ., διαχείριση ανελκυστήρων κλπ.).

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Αφροδίτη Δαμιανού, τηλ. 210 5121021, 698 456 0000, email: marketing@iea.org.gr

Χρήστος Σταϊκούρας

Υπουργός Οικονομικών, Βουλευτής ΝΔ

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007, του 2009, του 2012 (Μάιος και Ιούνιος), του 2015 (Ιανουάριο και Σεπτέμβριο) και του Ιουλίου του 2019.

Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2012 ήταν Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ.

Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Από τον Φεβρουάριο 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2019 ήταν Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ.
Από τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών.

Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων MBA από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Imperial College) και Διδάκτορας στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική (PhD in Banking and Finance) του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου (City University).

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Διετέλεσε μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2004-2007), Επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2006-2018) και επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Αθηνών, City και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 ερευνητικές εργασίες σε διακεκριμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Στο έργο του έχουν αναφερθεί επιστήμονες σε πάνω από 2.600 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά.
Έχει εργαστεί στην Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας και στον τραπεζικό Όμιλο Eurobank.

Γεώργιος Γεωργαντάς

Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Βουλετής ΝΔ

Υφυπουργός Απλούστευσης Διαδικασιών. Αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών και Βουλευτής Νομού Κιλκίς. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1992 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου.

Εξελέγη Βουλευτής τον Μάιο του 2012, ενώ επανεξελέγη τον Ιούνιο του ίδιου έτους καθώς και στις εκλογικές αναμετρήσεις του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015 και του Ιουλίου 2019. Από τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 ήταν Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, έπειτα από απόφαση του Προέδρου, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον Νοέμβριο του 2014, με απόφαση του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης.

Έχει ενεργή κοινοβουλευτική παρουσία, έχοντας μετάσχει σε διάφορες επιτροπές της Βουλής, όπως την Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ενώ έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο, ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014 και της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου 2018, σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS.

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Πρόεδρος, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνώνxatzitheodosiou.

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είναι Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Με εκτενή εμπειρία στο χώρο των ασφαλειών, από το 2005 μέχρι σήμερα διατελεί Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ασφαλειών Mega Brokers. Είναι Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στο Τμήμα “Οικονομικής Επιστήμης”

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
2005 – σήμερα Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος MEGA BROKERS SA, 1998 Δημιουργία Εταιρείας “MEGA ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΕΠΕ”, 1993 – 1997 Πρόεδρος Νομαρχιακού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, 1992 Δημιουργία Πρακτορείου “Ασφάλειες Χατζηθεοδοσίου”, 1990 – 1994 Ασφαλιστικός Σύμβουλος Νationale Νederlanden

Read more

Γιώργος Πατούλης

patoulis_170Περιφερειάρχης Αττικής

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1961 με καταγωγή από την Κρήτη. To 1981 εισάχθηκα στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και ειδικεύτηκα ως ορθοπεδικός–χειρουργός στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και εκπόνησα την διδακτορική μου διατριβή. Εργάστηκα ως ιατρός και παράλληλα, την περίοδο 1998-2000, ειδικεύτηκα στα Οικονομικά της Υγείας και αποφοίτησα από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Η συνδικαλιστική μου δράση στο χώρο της Υγείας ξεκινά το 1996, ενώ από το 2011 μέχρι σήμερα είμαι Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Στο κομμάτι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δραστηριοποιούμαι από το 1998, οπότε και εκλέχτηκα για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πεύκης.

Το 2006 εξελέγην Δήμαρχος Αμαρουσίου, θέτοντας τις βάσεις ώστε το Μαρούσι να ξαναγίνει βιώσιμη πόλη και βελτιώνοντας σημαντικά την εικόνα του. Είμαι παντρεμένος με τη Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη και έχουμε μαζί έναν γιο.

Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές Μαΐου 2019, οι πολίτες της Αττικής με εξέλεξαν Περιφερειάρχη Αττικής με 66%.

Δημήτρης Παπαστεργίου

Δήμαρχος Τρικκαίων, Πρόεδρος ΚΕΔΕ.

Γεννήθηκα στα Τρίκαλα το 1973, όπου και τελείωσα το Λύκειο.
Σπούδασα Ηλ. Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ στο ΕΜΠ από επιλογή και αγάπη για την ηλεκτρονική και τον προγραμματισμό. Παράλληλα ασχολήθηκα ιδιωτικά με τη μελέτη και κατασκευή ενεργειακών έργων.

Ο δρόμος της συμμετοχής είναι μονόδρομος αν θέλουμε να αλλάξουμε τις ζωές μας, γι’ αυτό από τα 29 μου συμμετέχω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις.

Το 2014 και το 2019, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Επανεκκίνηση Τώρα», εκλέχθηκα Δήμαρχος Τρικκαίων, ενώ το 2019 οι συνάδελφοί μου, με εξέλεξαν πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σταθμοί στην αυτοδιοικητική μου πορεία είναι οι πρωτοβουλίες που πήραμε για το city branding των Τρικάλων, η δημιουργία μιας smart city, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, η διαχείριση του προσφυγικού, η αλλαγή της νοοτροπίας μας.

Στόχος μου είναι να δημιουργήσουμε πραγματικά έξυπνες και βιώσιμες πόλεις, με ισχυρούς και σύγχρονους Δήμους.

Είμαι παντρεμένος με την Πολιτικό Μηχανικό Σούλα Μπράκη και έχουμε τρία παιδιά. Μετακινούμαι με ποδήλατο, επειδή είναι τρόπος ζωής.

Πιέρρος Χατζηγιάννης

Pierros HadjiyiannisΕκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής M.A.Ε.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος MSc στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά & Χρηματοοικονομικά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διαθέτει εμπειρία άνω των 15 ετών στην αγορά του φυσικού αερίου και των πετρελαιοειδών. Έχει διατελέσει Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διοικητικών Υπηρεσιών του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), ενώ επί σειρά ετών υπήρξε Επικεφαλής των Οργανωτικών Μονάδων Διαχείρισης Συμβάσεων και Τιμολόγησης.

Στην πολυετή δραστηριοποίησή του στο χώρο έχει ασχοληθεί ενεργά με ρυθμιστικά και οικονομικά θέματα αγοράς φυσικού αερίου. Είναι Εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας στο Τεχνικό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας.

Αναστάσιος Τόσιος

τοσιοςΑναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος ΕΥΔΑΠ

Γεννήθηκε το 1972. Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1995), με μεταπτυχιακές σπουδές (M.Sc.) στην Τεχνολογική Αλλαγή και Βιομηχανική Στρατηγική στο Manchester Business School, Μεγάλη Βρετανία (1996), καθώς και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ALBA Graduate Business School, Αθήνα (2006) και στο Harvard Business School, Η.Π.Α. (PLDA, 2011).

Μέχρι το 2002, κατείχε θέσεις συμβούλου επιχειρήσεων, μηχανικού πωλήσεων, ηλεκτρομηχανολογικών κατασκευών και διοίκησης, σε διάφορες εταιρείες στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Από το 2002 έως το 2016 εργάστηκε στην Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής αναλαμβάνοντας διαδοχικά θέσεις ευθύνης όπως Διευθυντής Πωλήσεων Μεγάλων Πελατών, Διευθυντής Τεχνικής Εξυπηρέτησης Πελατών και τέλος, Τεχνικός Διευθυντής, συμμετέχοντας στην ανώτατη διοικητική ομάδα της εταιρείας. Το 2017 ανέλαβε τη θέση του Επιχειρησιακού (Τεχνικού και Εμπορικού) Διευθυντή Διανομής και εν συνεχεία του Εμπορικού Διευθυντή στην Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, επιτυγχάνοντας σημαντική αύξηση πελατών και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών εξυπηρέτησης της πλέον πλήρους απελευθερωμένης αγοράς φυσικού αερίου. Διαθέτει εκτενή εμπειρία στα δίκτυα και στην αγορά ενέργειας, είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Συνδέσμου Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας (Ε.Σ.Σ.Η.Θ.), Εταίρος και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ι.Ε.Ν.Ε.).

Μιχάλης Κατρίνης

κατρινηςΓεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 1975 στο Πελόπιο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Γονείς του ο Γιάννης και η Γιώτα Κατρίνη, εκπαιδευτικοί και οι δύο. Ολοκλήρωσε τις μαθητικές του σπουδές στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και το 1ο Λύκειο Πύργου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1993 με ″άριστα″, λαμβάνοντας βραβείο του Ιδρύματος ″Ι. Λάτση″. Συνέχισε τις σπουδές του στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 2000.

Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Βιολογία του Στόματος) το διάστημα 2002-2004, καθώς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας) το διάστημα 2004-2005. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.
Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Περιοδοντολογίας. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 40 επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει προβεί σε ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, συμμετέχοντας σε δύο ερευνητικά προγράμματα υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις υπηρετώντας στην Πολεμική Αεροπορία.
Από το 1995 συμμετέχει ενεργά στην ΠΑΣΠ, αναπτύσσοντας έντονη δράση στις τάξεις της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και συμμετέχοντας, ως σύνεδρος, σε όλα τα συνέδρια και συνδιασκέψεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Νεολαίας από το 1996 ως σήμερα. Το 1999 εκλέγεται μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σπουδάζουσας ΑΕΙ Αθήνας, το 2000 αν. μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., ενώ το 2002 εκλέγεται μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το 2004 διεκδικεί τη θέση του Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., ενώ το Μάρτιο του 2005 εκλέγεται μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Το Σεπτέμβριο του 2007 εκλέγεται Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Νομό Ηλείας με 16.262 ψήφους και εκλέγεται Γραμματέας στο Προεδρείο της Βουλής. Στη διάρκεια αυτής της Κοινοβουλευτικής Περιόδου διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος.
Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 επανεκλέγεται πρώτος, σε σταυρούς προτίμησης, Βουλευτής Ηλείας με 22.565 ψήφους. Υπήρξε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων καθώς και της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων. Επίσης, διετέλεσε εισηγητής του Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών.

Παράλληλα, ορίζεται μέλος της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Συμμετέχει στις επιτροπές «Social, Health and FamilyAffairs», «Culture, Heritage and Nature» και «EquaI Opportunities for Women and Men».

Σωτήριος Mπρέγιαννος

Δικηγόρος παρ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ. Ιδρυτής Εταίρος της δικηγορικής εταιρίας ΄΄Σ. Ν. Μπρέγιαννος – Γ. Ν. Μπρέγιαννος και Συνεργάτες ΑΕΔΕ΄΄.

Σπουδές: Νομική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά

Συμμετοχές:

  • Μέλος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου
  • Μέλος του Ελληνοαραβικού Εμπορικού Επιμελητηρίου
  • Μέλος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Οικονομικής Συνεργασίας

Δραστηριότητες της δικηγορικής εταιρίας ΄΄ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΟΣ ΑΕΔΕ΄΄
Η δικηγορική εταιρία ΄΄ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΟΣ ΑΕΔΕ΄΄ στα 40 χρόνια λειτουργίας της χειρίσθηκε σοβαρές δικαστικές υποθέσεις σε όλους τους τομείς του δικαίου και έχει συνδέσει το όνομά της με τις μεγαλύτερες δικαστικές υποθέσεις και με τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει κατά τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Η δικηγορική εταιρία ΄΄ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΟΣ ΑΕΔΕ΄΄ διατηρεί γραφεία στις Βρυξέλλες και στο Πεκίνο και συνεργάζεται με δικηγορικά γραφεία σε όλο τον κόσμο. Χειρίζεται υποθέσεις Μονών του Αγίου Όρους, Μητροπόλεων και άλλων εκκλησιαστικών ιδρυμάτων και πελάτες της είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, Δήμοι και Περιφέρειες της χώρας και μεγάλες ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις (ενδεικτικά COSCO S.A., COSCO SHIPPING S.A., ΔΕΣΦΑ Α.Ε., ΟΣΕ Α.Ε., ΔΕΔΔΑ Α.Ε., ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., ΟΛΠ Α.Ε., S&B S.A., SOGEM GROUP, AEGEAN OIL A.E., ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., ΤΕΡΝΑ Α.Ε., J&P ABAΞ Α.Ε., REDS A.E., TΕΚΑΛ Α.Ε., PCT S.A., DPORT S.A., PQH, FYFFES S.A., BBK GROUP, ΕΕΔΑ Α.Ε., ΕΒΕΑ, CCPT GROUP, ΑΚΤΙΜΙΑ PROPERTIES LTD, MEDICAL LINE S.A., ANTENNA TV, ENIMEX S.A., PEARL GROUP, CREDIT SUISSE, BLAKHAWK PARTNERS, HIG FUND, Ν. ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ ΑΕΒΕ, TESLA κλπ).

Μαρία Σαμολαδά – Συντονίστρια

samolada-170Η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά είναι Γενική Διευθύντρια στην οικονομική και πολιτική, ηλεκτρονική εφημερίδα Grtimes.gr, πραγματοποιώντας τηλεοπτικές συνεντεύξεις προσωπικότητας στην WebTV και αρθρογραφώντας,  έχει καθημερινή ενημερωτική ραδιοφωνική εκπομπή στον Real Fm 107.1 και έχει την επιμέλεια της εφημερίδας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Ξεκίνησε την καριέρα της το 2000 και έχει εργαστεί σε όλα τα είδη δημοσιογραφίας και μέσων, μεταξύ των οποίων Alter Channel, Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5, ThessNews, Η φωνή των Αστυνομικών, RealNews, Myportal, κάνοντας ρεπορτάζ, εκπομπές, αλλά και δελτία ειδήσεων.

Από το 2015 αναγνωρίζοντας το ρόλο που επιβάλλεται να επιτελεί όποιος υπηρετεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα, αφιερώνει μεγάλο μέρος του χρόνου και της εμπειρίας της στη διάδοση του καινοτόμου προγράμματος αντιμετώπισης και καταπολέμησης του εκφοβισμού LiveWithoutBullying.com, δράση για την οποία έχει τιμηθεί πρόσφατα με το δημοσιογραφικό βραβείο του Ιδρύματος Μπότση.

Γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη από πεποίθηση, είναι μητέρα ενός γιου και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Αλέξανδρος Ι. Γιαννέλος

alexandros_giannelos_IEA_Αλέξανδρος_Γιαννέλος_ΙΕΑΈχει διατελέσει Διευθυντής Ποιότητας & Οργάνωσης, Εμπορικός Διευθυντής Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ, Μέλος Δ.Σ. ΔΕΣΦΑ ΑΕ, Αναπληρωτής Πρόεδρος Δ.Σ. Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”, Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών και Διευθυντής Πωλήσεων σε μεγάλη Βιομηχανική εταιρεία.

Είναι Υπ. Διδάκτωρ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με σπουδές στη Σχολή Δημόσιας Υγιεινής (Αθηνών), στη Θεολογική Σχολή (Αθηνών) και στη Σχολή Διοίκησης & Οργάνωσης Επιχειρήσεων (Msc) του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική – 2020

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) διοργανώνουν με τη συνεργασία της Boussias Communications και την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης, το 7ο Στρατηγικό Συνέδριο:

«Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική – 2020»

την Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020, στην αίθουσα συνεδριάσεων ΕΕΑ, στην Αθήνα.

Η Διοργάνωση τελεί υπό την Τιμητική Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Περιφέρειας Αττικής.

Εντός του πλαισίου των ήδη διαμορφωθέντων αλλά και των νέων δεδομένων της “COVID 19” εποχής, το Συνέδριο πραγματεύεται τον τρόπο με τον οποίο η έρευνα, η καινοτομία, οι νέες τεχνολογίες και οι σχεδιαζόμενες υποδομές θα πλαισιώσουν ενισχυτικά το νέο μοντέλο ανάπτυξης, με ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα, των δυνατοτήτων αναβάθμισης των αναπτυξιακών υποδομών, έχοντας ως κύριο σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Περισσότερα

Ομιλητές του Συνεδρίου

Σημαντικοί και διακεκριμένοι ομιλητές έχουν προκληθεί και θα τιμήσουν με την παρουσία τους την Ημερίδα.

Στο επόμενο διάστημα η ιστοσελίδα μας θα σας ενημερώνει για τις προσθήκες των νέων ομιλητών καθώς και για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα των εργασιών της Ημερίδας όπως αυτό θα διαμορφωθεί στις επόμενες ημέρες.

Δελτίο Τύπου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 14.05.2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Μάϊου το 6ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2018. Το Συνέδριο έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο King George και ήταν μία διοργάνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης και της Boussias Communications.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν σημαντικές προσωπικότητες τόσο του πολιτικού όσο και του επιχειρηματικού γίγνεσθαι καθώς και πλήθος κόσμου. Το Συνέδριο τίμησαν με την ενεργή συμβολή τους ως ομιλητές εξέχουσες προσωπικότητες της Κυβέρνησης, του πολιτικού κόσμου της Βουλής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επαγγελματικών Οργανώσεων, του Επιχειρηματικού Τομέα, της Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ευρύτερου Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα καθώς και του Ακαδημαϊκού Τομέα.

Το Συνέδριο ήρθε να καλύψει σε μία δύσκολη για την εποχή οικονομική περίοδο και ενόψει της επόμενης ημέρας της Ελλάδος, την 21 Αυγούστου 2018, της εξόδου της από την δυσβάσταχτη μνημονιακή πολιτική 8 συνεχών ετών, μέσω της πραγματικής συζήτησης και του αληθινού διαλόγου μεταξύ εκπροσώπων διαφορετικών πολιτικών, επιχειρηματικών, ακαδημαϊκών και επαγγελματικών οργανώσεων, καίρια ζητήματα που αποσκοπούν στην κοινή χάραξη των τρόπων βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και της προσέλκυσης επενδύσεων, σε μία ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων υπό το πρίσμα της εθνικής συνοχής και ενωτικής προσήλωσης στους στόχους, που αποτελεί την βασική και θεμελιώδη αρχή που εκπέμπουν οι οργανωτές και οι συν διοργανωτές του εν λόγω συνεδρίου.

Συντονιστές του ανοιχτού διαλόγου ήταν για την πρώτη ενότητα ο Δικηγόρος κ. Σωτήριος Ν. Μπρέγιαννος του Γ.Ν. Μπρέγιαννος & Συνεργάτες ΑΕΔΕ και για την δεύτερη ενότητα ο Δημοσιογράφος Παναγιώτης Τουμάσης.

Το Συνέδριο άνοιξε τις εργασίες του με το καλοσώρισμα του Πρόεδρου του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρου Γιαννέλου   και της κας Ιωάννας Σαμπράκου Αντιπρόεδρο της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής Ελλήνων Ελλάδος η οποία τόνισε την συμβολή των νέων τεχνολογιών στην βελτιστοποίηση της ψηφιακής ετοιμότητας της χώρας η οποία συμβάλει στην οριζόντια ανάπτυξη όλων των τομέων που συγκροτούν το ελληνικό κράτος.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι επενδύσεις στην Ελλάδα παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλή θέση. Μεταξύ της Ελλάδος και της ΕΕ έχει δημιουργηθεί ένα επενδυτικό κενό το οποίο εκτιμάται από το 2009 έως το 2017 σε πάνω από 100 Δις €. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο ότι η Ελλάδα δεν είναι φιλική στις Επενδύσεις από την στιγμή που δεν υπάρχει σταθερό φορολογικό πλαίσιο, υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης και στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων, στις περιβαλλοντικές μελέτες, στις δανειοδοτήσεις . Συνεπώς απαιτούνται μειώσεις σε διάφορους φορολογικούς συντελεστές μέσω φορολογικών κινήτρων ανάλογων του ύψους της επένδυσης και του αριθμού του προσωπικού  που θα απασχοληθεί, καθώς και μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην μείωση του χρόνου επίλυσης διαφόρων θεμάτων μεταξύ επενδυτών και ελληνικού κράτους.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Γιώργος Πατούλης   σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η ανάπτυξη είναι ευθέως ανάλογη με την αποκέντρωση, αν η χώρα θέλει επενδύσεις η ανάπτυξη χρειάζεται οργάνωση. Απαιτείται αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να στηρίξει την προσέλκυση επενδύσεων στις μεταφορές, στο περιβάλλον, στην διαχείριση των αποβλήτων, στην ενέργεια ενώ τόνισε ότι η προσέλκυση επενδύσεων δεν γίνεται ζητιανεύοντας.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου  σημείωσε ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να αποτελέσει το βασικό εργαλείο για την ανασυγκρότηση της χώρας μέσω μιας Αναπτυξιακής Στρατηγικής που στοχεύει από την μια πλευρά στην παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του και από την άλλη να ανταποκριθεί στις εγχώριες και διεθνείς διατροφικές ανάγκες παρέχοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας και ασφάλειας.

Ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας  Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης : έδωσε έμφαση μεταξύ των άλλων ότι έχουμε φτάσει σε μία εθνική αυτογνωσία όπου είναι κοινός στόχος, τόπος και παραδοχή η ανάγκη απόκτησης εξωστρεφή  τύπου οικονομίας, ανταγωνιστικής με έμφαση στην παραγωγικότητα. Η αποτελεσματικότητα αυτού του μοντέλου οικονομικής και αναπτυξιακής ανάταξης της χώρας προϋποθέτει την κοινωνική συνοχή και συνεπώς το εποικοδομητικό διάλογο με την ΓΣΕΕ, με το εργατικό κίνημα σε μια πιο ευρεία βάση.

Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης Βουλευτής Β΄ Αθήνας, Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε μεταξύ των άλλων ότι το στοιχείο που λείπει για την πραγματοποίηση επενδύσεων είναι η εμπιστοσύνη. Η Ελλάδα είναι τελευταία στον πίνακα της ανάπτυξης των χωρών στης Ευρωζώνης ενώ οι εξαγωγές και οι επενδύσεις είναι σε αναιμική άνοδο. Για την επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας απαιτείται μια Ευρωπαϊκή Μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση που θα αξιοποίηση ότι καλύτερο υπάρχει στην χώρα και  η οποία θα προκαλέσει  μία έκρηξη επενδύσεων για να βρει η οικονομία την πορεία της και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών  σημείωσε μεταξύ των άλλων ότι για να υπάρξει ανάπτυξη 3 έως 4% στην χώρα χρειαζόμαστε επενδύσεις 42 δις € ετησίως ενώ έχουμε μία μέση ετήσια χρηματοδότηση της τάξεως των 20 δις €, συνεπώς δημιουργείται ένα ετήσιο έλλειμα 20 με 22 δις € περίπου οπότε είναι επιτακτική ανάγκη να αναζητήσουμε αυτές τις επενδύσεις οπωσδήποτε γιατί διαφορετικά ανάπτυξη δεν υπάρχει. Η Ελληνική οικονομία κινείται βραδύτερα από όλες τις άλλες Ευρωπαϊκές οικονομίες και αν δεν επιταχυνθεί ο ρυθμός ανάπτυξης η απόκλιση θα μεγαλώσει.

Ο κ. Γιάννης Μανιάτης Βουλευτής Αργολίδας ΔΗΣΥ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι μετά της 20 Αυγούστου η χώρα θα βγει χωρίς δίχτυ ασφαλείας δηλαδή χωρίς προληπτική πιστωτική γραμμή στις πολύ σκληρές και άπληστες αγορές. Για να αντιμετώπιση αυτή την πρόκληση η πατρίδα μας πρέπει να διαθέτει ως εργαλείο ένα πολύ δυνατό κοινά συμφωνημένο και  αποδεκτό μεταρρυθμιστικό προοδευτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο θα περιλαμβάνει την αύξηση της παραγωγικότητας του ελληνικού δημοσίου, είναι γνωστό ότι η Ελλάδα χρεωκόπησε επειδή χρεωκόπησε το δημόσιο. Ο τομέας της ενέργειας και του ορυκτού πλούτου είναι το νέο σκληρό νόμισμα και πυλώνας αναπτύξεως που πράγματι μπορεί να φέρει στην χώρα επενδύσεις 50 δις €.

Ο κ. Παναγιώτης Δράκος Πρόεδρος της Ενώσεως Εισηγμένων Εταιρειών ΕΝΕΙΣΕΤ  έθεσε καίρια ερωτήματα και τόνισε μεταξύ των άλλων ότι για να υπάρξει επιχειρηματική ανάπτυξη προ απαιτούνται εθνική ενότητα, συμφιλίωση και μόρφωση. Η μόρφωση έχει απόλυτη σχέση με τις επενδύσεις βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα γιατί είναι αυτή που μας κάνει να διαλέγουμε πολιτικούς της στόφας του κυβερνήτη και όχι της στόφας του πολιτικάντη. Τόνισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των υπαρχουσών απαρχαιωμένων και ομφαλοσκοπουσών επιχειρήσεων.

Ο κ. Θεόδωρος Τρύφων Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων   σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 27 εργοστάσια φαρμάκων ελληνικών συμφερόντων. Το φάρμακο έχει πραγματική αναπτυξιακή και επενδυτική σημασία και είναι ένας τομέας της φαρμακοβιομηχανίας που συνεχίζονται να γίνονται επενδύσεις.

Ο κ. Σωτήριος Μπρέγιαννος Δικηγόρος, Σ.Ν. Μπρέγιαννος Γ.Ν. Μπρέγιαννος & Συνεργάτες ΑΕΔΕ τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι επενδύσεις είναι θέμα διεθνών ευκαιριών και πρότεινε φέρνοντας το παράδειγμα της Κύπρου να δίνεται η άδεια παραμονής ακόμη και η υπηκοότητα έναντι σημαντικού χρηματικού ή επενδυτικού ανταλλάγματος.

Ο κ. Γιάννης Τσιρώνης Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  έδωσε έμφαση μεταξύ άλλων στο ότι στην Ελλάδα η επιχειρηματικότητα είναι επί το πλείστων  κρατικοδίαιτη πράγμα που δημιουργεί άνισο περιβάλλον επιχειρηματικού ανταγωνισμού. Το πρόβλημα είναι γνωστό και διαχρονικό και μπορεί να αντιμετωπιστεί και να ανατραπεί με καλή διάθεση, υπευθυνότητα, συνεννόηση και χωρίς μικροκομματική σκοπιμότητα. Αυτή η ανατροπή καθ’ αυτή έχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου πρώην Υφυπουργός Υπουργείου Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής σημείωσε μεταξύ των άλλων  ότι η ενέργεια έχει μεγάλη σημασία γιατί αφορά κάθε κλάδο της οικονομίας, είναι το 50% της οικονομίας κάθε χώρας και αποτελεί το κομβικό σημείο των επενδύσεων. Βρισκόμαστε στο μέσο μιας ταχείας διαδικασίας μετάβασης και ανακατατάξεων στον ενεργειακό τομέα σε διεθνές επίπεδο. Ο κόσμος της ενέργειας αλλάζει ταχύτατα. Πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα για να μπορέσουμε να αρπάξουμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και αυτό θα επιτευχθεί μέσω της άμεσης χάραξης ενεργειακής στρατηγικής με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Ο κ. Δημήτρης Τσιόδρας Δημοσιογράφος, Εκπρόσωπος Τύπου Το Ποτάμι  τόνισε μεταξύ άλλων ότι καθήκον της πολιτικής είναι να δημιουργεί το πλαίσιο που θα επιτρέψει την  υγιή επιχειρηματικότητα να λειτουργήσει δημιουργώντας πλούτο και θέσεις εργασίας.    Δηλαδή το πλαίσιο  για την ενίσχυση της οικονομίας, την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων. Διαπιστώνοντας τα πλεονεκτήματα του ελληνικού περιβάλλοντος η λύση μπορεί να έρθει μέσα από ένα κλίμα ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν και η χώρα έχει ανάγκη από ένα αναπτυξιακό σοκ.

Ο κ. Δημήτρης Τζώρτζης Διευθύνων Σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ΔΕΠΑ ΑΕ   σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η ενέργεια είναι θεμέλιο στην ανάπτυξη. Το Φυσικό Αέριο ειδικά στην Ελλάδα που δεν έχουμε άλλου είδους ενέργειας, είναι το ενδιάμεσο καύσιμο που θα μας συνοδεύσει στα επόμενα 20-30 χρόνια. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ΑΠΕ όπως αιολικά, ηλιακά πάρκα κλπ. παρότι χαρακτηρίζονται στοχαστικά, είναι το μπόλιασμα αυτό της ενέργειας που συμπληρώνει και συναινεί σε αυτό.  Πορευόμαστε σε μία οικονομία χαμηλότερων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Το 2050 οι Ευρωπαϊκοί στόχοι είναι να τείνουν στο μηδέν οι εκπομπές αυτές. Μέχρι τότε τα Gas Fired όπως λέμε την ηλεκτροπαραγωγή θα είναι αυτά που θα επικουρούνε και θα βοηθάνε την στοχαστική φύση των ΑΠΕ.

Ο κ. Γιώργος Ανδριώτης Αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε.- ΔΕΗ Α.Ε. τόνισε μεταξύ των άλλων ότι με την ΔΕΗ έχουμε ένα ενιαίο διασυνδεδεμένο σύστημα το μέγεθος του οποίου δείχνει την μεγάλη ανάπτυξη της. Η ανάπτυξη έγινε με επενδύσεις οι οποίες δημιούργησαν συνολικά πάγια για το 2016 περίπου 13 δις €. Οι επενδύσεις τα τελευταία 7 χρόνια συνολικού ύψους 6 δις € κατευθύνθηκαν το 33% στην παραγωγή, το 35% στην διανομή, το 18% στα ορυχεία, και το 14% στις ΑΠΕ. Η μετάβαση από τον λιγνίτη στις ΑΠΕ πρέπει να γίνει προγραμματισμένα και όχι άναρχα. Υπάρχει η εκτίμηση ότι δεν θα βγουν αληθινές οι δυσοίωνες προβλέψεις της μελέτης McKinsey για το μέλλον της ΔΕΗ. Μέχρι το 2030 προβλέπονται σοβαρές επενδύσεις της ΔΕΗ  σε ΑΠΕ, στην διείσδυση στην αγορά του φυσικού αερίου και στην αγορά της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η ΔΕΗ είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο το οποίο συν έπεσε με την περίοδο της κρίσης παρόλα αυτά επέζησε και προχωράει στην ανάπτυξη των ΑΠΕ με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο.

Ο κ. Γιώργος Καββαθάς Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας ΓΣΒΕΕ σημείωσε μεταξύ των άλλων ότι η χώρα εισέρχεται αργά αλλά με συνέπεια σε μία περίοδο εύθραυστης ανάκαμψης. Πράγματι το ΑΕΠ αλλά και οι επιμέρους μακροοικονομικές μεταβλητές υποδεικνύουν ανοδική τάση, η ανεργία αποκλιμακώνεται αλλά παραμένει ιδιαίτερα υψηλή και ειδικά στους νέους ενώ η διαρροή ανθρώπων με υψηλά προσόντα δεν έχει ανασχεθεί. Στον τομέα της μεταποίησης οι επενδύσεις αρχίζουν να δείχνουν δειλά σημάδια ανόδου. Το κυρίαρχο ζητούμενο είναι η διασφάλιση της σταθερής πορείας ανάκαμψης και η βιώσιμη ενίσχυση της απασχόλησης και των επενδύσεων. Συνεπώς απαιτείται επενδυτικός σχεδιασμός με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης Σύμβουλος Επενδύσεων και Ανάπτυξης ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ εξέφρασε την πίστη του στην ελληνική αγορά και ιδιαίτερα στο κομμάτι που αφορά τις πράσινες επενδύσεις ΑΠΕ και την ανάπτυξη της πράσινης επιχειρηματικότητας. Η ΤΕΡΝΑ αποτελεί την μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία στον χώρο των ΑΠΕ, δραστηριοποιείται εντός και εκτός Ελλάδος με μεγάλα επενδυτικά έργα ΑΠΕ αλλά και έργα διαχείρισης αποβλήτων.  Επενδύει στην ελληνική αγορά γιατί υπάρχουν παράθυρα επενδυτικών ευκαιριών. Ο σταδιακός περιορισμός των ελλειμάτων στην αγορά όσον αφορά στους επενδυτές θα οδηγήσει σε σταθερότητα και είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι μεγάλα ξένα funds, μεγάλος αριθμός ξένων εταιρειών ξανασκέπτονται την Ελλάδα και συζητούν την είσοδό τους σε επενδύσεις ΑΠΕ.

Ο κ. Ιωάννης Μυλόπουλος Πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ σημείωσε μεταξύ των άλλων  ότι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο θα πρέπει να ακολουθεί τις αρχές της αειφορίας, να θεμελιώσει μια αυτοδύναμη παραγωγική στρατηγική και αυτοδύναμη οικονομική ανάπτυξη. Εξήρε τον ρόλο που έχουν οι υποδομές και τα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα σταθερής τροχιάς όπως είναι το μετρό στην ανάπτυξε της χώρας και τόνισε χαρακτηριστικά ότι για κάθε 1 €  αξίας επένδυση στο τομέα των μεγάλων κατασκευαστικών έργων προστίθεται στο ΑΕΠ 1,8 € από τα οποία 1, 80 € τα 0,40 € πηγαίνουν κατευθείαν στα ταμεία του κράτους μέσω φορολογίας και ΦΠΑ.  Επιπλέον έχει υπολογιστεί ότι για κάθε 1 εκατ. € αξίας επένδυση σε ένα μεγάλο κατασκευαστικό έργο δημιουργούνται 13 θέσεις εργασίας άμεσα στο κλάδο των κατασκευών και 39 θέσεις εργασίας σε 86 διαφορετικά επαγγέλματα που έμμεσα έχουν σχέση με τις κατασκευές. Ταυτόχρονα αφήνουν ένα σημαντικό  περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο κ. Σπύρος Παππάς Πρόεδρος ARGO BRUSSELS HELLENIC NETWORK σημείωσε μεταξύ των άλλων  ότι ζούμε ελέω των ξένων. Πρώτη θεώρηση που θα έπρεπε να έχουμε είναι που πάνε τα λεφτά της ΕΕ την επόμενη επταετία. Οι όροι αλλάζουν. Η Μ. Βρετανία καθαρός πληρωτής με 16% του κοινοτικού προϋπολογισμού είναι απ’ έξω και συνεπώς παίρνουμε λιγότερα. Η δεύτερη θεώρηση είναι ότι ΕΕ αλλάζει στόχους. Η αγροτική πολιτική δεν είναι πλέον προτεραιότητα. Προτεραιότητα πλέον είναι η ψηφιακή τεχνολογία και ενδεχομένως  η μετανάστευση και το πρόβλημα των προσφύγων. Ως χώρα δεν έχουμε αξιοποιήσει όπως θα έπρεπε τις ευκαιρίες. Δεν υπάρχει ένα σταθερό πλαίσιο, ένας προγραμματισμός συνεπής και η όλη κατάσταση είναι μία ευκαιριακή αντιμετώπιση. Κλείνει λέγοντας ότι φεύγει με Πίστη πάντα στην Ελλάδα αλλά όσο και αν ακούγεται αυτό αντιφατικό χωρίς Ελπίδα.

Φωτογραφίες 2018

growth_2018_iea_0014 Δείτε τις φωτογραφίες από την διοργάνωση του 6ου Στρατηγικού Συνεδρίου «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2018».

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία τη Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018, από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και τη Boussias Communications, στο Ξενοδοχείο King George, στην Αθήνα.

Για να δείτε τις φωτογραφίες κάντε κλικ εδώ