Ομιλητές

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

xatzitheodosiouΠρόεδρος, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είναι Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Με εκτενή εμπειρία στο χώρο των ασφαλειών, από το 2005 μέχρι σήμερα διατελεί Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ασφαλειών Mega Brokers. Είναι Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στο Τμήμα “Οικονομικής Επιστήμης”

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
2005 – σήμερα Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος MEGA BROKERS SA, 1998 Δημιουργία Εταιρείας “MEGA ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΕΠΕ”, 1993 – 1997    Πρόεδρος Νομαρχιακού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, 1992 Δημιουργία Πρακτορείου “Ασφάλειες Χατζηθεοδοσίου”, 1990 – 1994    Ασφαλιστικός Σύμβουλος Νationale Νederlanden.

Ευάγγελος Αποστόλου

apostolou_vaggelis_170Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Παπάδες Ευβοίας. Πτυχιούχος Δασολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας.

Διετέλεσε βουλευτής Εύβοιας του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου την περίοδο 1996-2000. Ως βουλευτής ήταν μέλος δύο Διαρκών Επιτροπών της Βουλής, των Οικονομικών και της Παραγωγής και Εμπορίου

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ από το 2004 έως το 2010 και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από το 1998 ως το 2013. Ως μέλος της Π.Γ. είχε το συντονισμό των θεμάτων Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατόπιν των θεμάτων Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής.

Παράλληλα αρθρογραφούσε σε Κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης (Ελευθεροτυπία, Αυγή και Κόσμος του Επενδυτή) αλλά και σε Ευβοϊκά. Εκλέχθηκε βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαϊου και της 17ης Ιουνίου 2012. Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν Συντονιστής των θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ταυτόχρονα υπήρξε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Έλαβε μέρος στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 ως επικεφαλής της Παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Η Στερεά σε νέα τροχιά», εκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος και συμμετέχει ενεργά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Μετά την εκλογή του ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια τον Ιανουάριο του 2015 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Στις Εθνικές Εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 επανεκλέχθηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια και ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όλγα Γεροβασίλη

gerovasili_olga_170Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Γεννήθηκε στην Άρτα και είναι γιατρός ακτινοδιαγνώστρια με εξειδίκευση στην παιδοακτινολογία και τη γυναικολογική ακτινολογία. Το 1998 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος Αρταίων, ενώ το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Αλλαγή» και της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στις εθνικές εκλογές του Μάιου και του Ιουνίου του 2012 εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Άρτας και διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, καθώς και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, της Βουλής. Το 2014 επελέγη απ’ την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου με τον συνδυασμό «Ήπειρος Ανατροπής». Παρέμεινε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου του 2016.

Μετά τις ευρωεκλογές του 2014 ορίστηκε υπεύθυνη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για την Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών. Επανεξελέγη βουλευτής Άρτας στις εθνικές εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου 2015 και ορίστηκε Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος.

Στις 18 Ιουλίου 2015 ορκίστηκε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και ανέλαβε χρέη Κυβερνητικής Εκπροσώπου. Μετά την προκήρυξη των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 ανέλαβε εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 ορκίστηκε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και ανέλαβε χρέη Κυβερνητικής Εκπροσώπου. Στις 5 Νοεμβρίου 2016 ορκίστηκε Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Γιώργος Κατρούγκαλος

katrougkalos_170Αναπληρωτής Υπουργός, Υπουργείο Εξωτερικών. Βουλευτής Μεσσηνίας.

Διετέλεσε Αν. Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Ιανουάριος 2015-Ιούλιος 2015) και Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Διετέλεσε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (2014-2015).

Συνταγματολόγος, Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και δικηγόρος. Σπουδές: Νομική Αθήνας, Σορβόννη, Παρίσι. Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά.

Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στα κινήματα της νεολαίας και στους δημοκρατικούς αγώνες. Ήταν γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Αθήνας και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Παρισιού. Ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (2007 και 2012) και στο Πανεπιστήμιο Roskilde της Δανίας (1994-1995). Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος στον Υπουργό Παιδείας (1994, 1997-2002), εκπρόσωπος της χώρας (advisor) στην Τρίτη Επιτροπή (Δικαιωμάτων) της Γ.Σ. του ΟΗΕ (2000-2003) και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Υπουργείου Εξωτερικών για την κατάρτιση του Σχεδίου Συνάγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας στο αλβανικό κοινοβούλιο κατά τη διαδικασία κατάρτισης του αλβανικού Συντάγματος (1998-1999) καθώς και ως εμπειρογνώμονας σε μελέτες στο Ουζμπεκιστάν, Αρμενία, Συρία και τα Βαλκάνια. Έχει διατελέσει διαμεσολαβητής και διαιτητής στον ΟΜΕΔ (1998-2011) και πρώτος πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας «Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ» (2002-2003), μία δημόσια οργάνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας, μέλος του διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP, 2003 ) και αντιπρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας (2010-2011). Έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις σε ελληνικά, αμερικάνικα και ευρωπαϊκά επιστημονικά περιοδικά.

Στέργιος Πιτσιόρλας

pitsiorlas_170Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1955. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ανέλαβε τη θέση του Προέδρου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) τον Μάρτιο του 2015 έως τον Νοέμβριο του 2016, οπότε και παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του για να αναλάβει τη θέση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Άσκησε τη δικηγορία από το 1982 έως το 2004, ενώ για το διάστημα 1991-1993 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος με αντικείμενο την αξιολόγηση Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων (ΜΟΠ) Ανατολικής και Κεντρικής Ελλάδος. Από το 2010 δραστηριοποιήθηκε στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ως μέλος ΔΣ και Πρόεδρος των εταιρειών «Αιολικό Πάρκο Μαυροβούνι ΑΕ» και «Αιολική ΖΑΡΑΚΑ ΚΟΥΠΙΑ ΑΕ» αντίστοιχα. Από το 2011 έως το 2014 διετέλεσε Πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας Stroicentre Real Estate Construction Company AE, ενώ από το 2008 ήταν Πρόεδρος των εταιρειών MED SEA HEALTH AE και ΜΑRE VILLAGE AE με αντικείμενο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση τουριστικού επενδυτικού σχεδίου στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Εξίσου πλούσια είναι και η πολιτική και κοινωνική του δράση. Σε ηλικία 17 ετών εντάχθηκε στην αντιδικτατορική οργάνωση «Ρήγας Φεραίος» και την περίοδο 1975-1979 ήταν γραμματέας της νεολαίας της οργάνωσης Θεσσαλονίκης. Από το 1982 έως και το 1987 ήταν μέλος της ΚΕ και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΚΚΕσωτερικού, Γραμματέας της οργάνωσης του ΚΚΕσωτερικού Θεσσαλονίκης. Την περίοδο 1985-1991 ήταν μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΕΑΡ (Ελληνική Ανανεωτική Αριστερά), ενώ ειδικότερα από το 1989 ήταν μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ενιαίου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Αριστεράς.

Από το 1996 έως και το 2004 πήρε τη θέση του Συντονιστή της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Αριστεράς και της Προόδου. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.

Ντόρα Μπακογιάννη

bakogianni-ntora-photo-170Βουλευτής Α’ Αθηνών και Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Συνέχισε τις ακαδημαϊκές της σπουδές στο τμήμα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλά γερμανικά, γαλλικά και αγγλικά.

Το 1974 παντρεύτηκε με τον δημοσιογράφο Παύλο Μπακογιάννη με τον οποίο απέκτησε 2 παιδιά. Στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989 ο σύζυγός της Παύλος Μπακογιάννης, βουλευτής της ΝΔ, δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη». Εννέα χρόνια μετά παντρεύτηκε τον Ισίδωρο Κούβελο.

To 1977 μετά από διαγωνισμό προσελήφθη στο υπουργείο Συντονισμού και εργάστηκε στη Διεύθυνση σχέσεων και συνεργασίας με την ΕΟΚ.
Το Νοέμβριο του 1989 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου κερδίζοντας τη μονοεδρική περιφέρεια της Ευρυτανίας, στην οποία επανεξελέγη και στις δύο επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο του 1990.

Τον Οκτώβριο του 1990, ορκίστηκε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό.

Τον Δεκέμβριο του 1992 ανέλαβε το Υπουργείο Πολιτισμού. Στις εκλογικές αναμετρήσεις του 1996, του 2000, του 2007 και του 2009 εξελέγη πρώτη σε σταυρούς βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

odisseas_konstantinopoulos_170Βουλευτής Αρκαδίας.

Γεννήθηκε το 1975. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στον τόπο καταγωγής του στη Μυγδαλιά Γορτυνίας. Είναι παντρεμένος με τη γιατρό Βασιλική Δημητρακά και έχουν αποκτήσει τρία  παιδιά.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή “Carol Davila” του Βουκουρεστίου και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος (Master) στη “Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας” από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα “Ιστορία της Επεμβατικής Ακτινολογίας, ένα εργαλείο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας”.

Έχει εργαστεί ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργού Υγείας κ. Κώστα Στεφανή (2002 – 2004) και από το 2004 – 2009 διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στον Τομέα Οικονομικών της Υγείας.

Γιώργος Πατούλης

patoulis_170Δήμαρχος Αμαρουσίου. Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.

Ο Γιώργος Πατούλης γεννήθηκε στην Αθήνα και έλκει την καταγωγή του από την Κρήτη, τόσο από την πλευρά του πατέρα του από το Ρέθυμνο, όσο και της μητέρας του από τα Χανιά.

Την περίοδο 1981-1987 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αθηνών «ΛΑΪΚΟ», στην οποία και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με τίτλο: «Εν τω Βάθει Θρομβοφλεβίτιδα στα Κατάγματα Ισχίου».

Όντας ειδικευόμενος, εξελέγη για Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Π.Γ.Ν.Α «ΛΑΪΚΟ», εκπροσωπώντας το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου (1995 – 1998). Αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, όπου  ειδικεύτηκε στα Οικονομικά της Υγείας την περίοδο 1998 – 2000.

Εργάστηκε στο ΙΚΑ Ταύρου (παράρτημα Κεραμικού), στο ΙΚΑ Αμαρουσίου – Ερυθραίας – Λυκόβρυσης. Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και της «Αθηναϊκής Κλινικής». Ίδρυσε το Σύλλογο Ειδικευόμενων Ιατρών Αθηνών Πειραιώς (Σ.Ε.Ι.Α.Π.) το 1995, στον οποίο και διετέλεσε πρόεδρος την περίοδο 1995 – 1998.

Γιώργος Τσίπρας

tsipras_georgeΓενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Υπουργείο Εξωτερικών.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τελείωσε το Λύκειο στο Βαρβάκειο και είναι πτυχιούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Μηχανολόγος Μηχανικός). Μέχρι πρόσφατα ασκούσε το επάγγελμα του μηχανικού, εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα.

Ασχολήθηκε με τα κοινά από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια. Ανέπτυξε πολιτική και συνδικαλιστική δράση από τις γραμμές της Αριστεράς. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες για θέματα διεθνών εξελίξεων και εξωτερικής πολιτικής.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από τη συγκρότησή της το 2012, ενώ μέχρι τις τελευταίες εκλογές ήταν Συντονιστής του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής. Είναι Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων από τον Απρίλιο του 2015. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

Ασημάκης Παπαγεωργίου

asimakis_papageorgiou_170πρώην Υφυπουργός ΥΠΕΚΑ.

Γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Αθηνών και Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Bentley, της Βοστώνης, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Εργάστηκε περισσότερο από 10 χρόνια σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις και ως Γενικός Διευθυντής σε ευρύ φάσμα εταιριών του ιδιωτικού τομέα στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας, των καταναλωτικών προϊόντων και των εκδόσεων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Από τον Ιούνιο του 2004 έως το Δεκέμβριο του 2005 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρία «Προαστιακός Α.Ε.». Από τον Δεκέμβριο του 2005 ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε και από τις 31 Μαίου 2006 ανέλαβε, στην ίδια εταιρία, καθήκοντα Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου, όπου και παρέμεινε μέχρι 16 Δεκεμβρίου 2009. Μετείχε στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ.

Από το 2010 εργάστηκε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα επενδύσεων. Διατέλεσε Αναπληρωτής Τομεάρχης Ενέργειας στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και από 21 Ιουνίου 2012 είναι Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Ασημάκης Παπαγεωργίου είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Μιλά άπταιστα αγγλικά και στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τα σπορ, τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Μανώλης Παναγιωτάκης

panagiotakis_170_photoΠρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε.

Ο Μανώλης Παναγιωτάκης ανέλαβε καθήκοντα ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. τον Απρίλιο του 2015. Εργάζεται  στην επιχείρηση από το 1974 ενώ εδώ και 20 χρόνια είναι διευθυντικό της στέλεχος.

Είναι Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος  Μηχανικός διπλωματούχος του Ε.Μ. Πολυτεχνείου και κάτοχος Diploma in Management από το Henley Management College.

Έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος σε κρίσιμες δομές της επιχείρησης  έχοντας εκπονήσει όλες τις σύγχρονες μελέτες οργάνωσης και λειτουργίας της ΔΕΗ. Υπήρξε μέλος του πρώτου ΔΣ του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Διατέλεσε Μέλος του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης υπό την προεδρία του ΓΓ του οικείου Υπουργείου, και μέλος του πρώτου ΔΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ.

Έχει εκπονήσει πληθώρα μελετών για το ενεργειακό, τη λειτουργία και τη στρατηγική της ΔΕΗ και γενικότερα των Δημόσιων Επιχειρήσεων όπως επίσης για την αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ελλάδα.

Χριστόφορος Σαρδελής

sardelis_170Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Εντάχθηκε στην εταιρεία ως ανεξάρτητο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου το 2010 και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και διαχείρισης κινδύνων.

Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, όπου και δίδασκε για μία δεκαετία.

Στη συνέχεια μεταπήδησε στην Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας (Riksbanken), αρχικά ως επικεφαλής του τμήματος μελετών και μετέπειτα ως ειδικός σύμβουλος νομισματικής πολιτικής.

Μεταξύ 1992 και 1994 υπηρέτησε ως σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα νομισματικής ενοποίησης. Παράλληλα εκπροσωπούσε την κεντρική τράπεζα της Σουηδίας σε διεθνείς επιτροπές υψηλής πολιτικής, όπως η Νομισματική Επιτροπή της ΕΕ και η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής του ΟΟΣΑ. Τα τελευταία χρόνια κατείχε επιτελικές θέσεις σε διάφορες επενδυτικές τράπεζες (Handelsbanken, Bank of America και Banca IMI). Μεταξύ 1999 και 2004 ήταν Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Θεόδωρος Τερζόπουλος

terzopoulosΔιευθύνων Σύμβουλος ΔΕΔΑ ΑΕ.

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος εισήλθε στον εγχώριο τομέα του φυσικού αερίου το 1989 ως Μηχανικός Επεξεργασίας και Σχεδιασμού στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ελληνικού δικτύου διανομής και έκτοτε έχει εργαστεί σε πλειάδα θέσεων (ως προϊστάμενος, διευθυντής κλπ.), πάντα εντός του τομέα διανομής της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου Α.Ε. Επιπλέον ο κ. Τερζόπουλος έχει εργαστεί και στην βρετανική British Gas North Thames.

Πριν αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ ΑΕ κατείχε τη θέση του Συντονιστή Διευθυντή Δραστηριοτήτων Διανομής Αερίου της ΔΕΠΑ.

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) χημικού μηχανικού από το Πολυτεχνείο του Μιλάνου (Ιταλία) καθώς και μηχανικού περιβάλλοντος από το ΕΛΚΕΠΑ (Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας). Είναι επίσης μηχανικός φυσικού αερίου (British Gas Engineering School), ενώ έχει τελειώσει το Πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Θεόδωρος Τερζόπουλος ομιλεί αγγλικά κα ιταλικά. Επίσης, είναι Μέλος του Institution of Gas Engineers, Chartered Engineer στο Engineering Council, Μέλος της Επιτροπής Διανομής της Eurogas, ενώ έχει διατελέσει επικεφαλής και τεχνικός σύμβουλος του SEYA Gas Distribution Office. Τέλος, έχει συγγράψει βιβλία σχετικά με μηχανολογικά θέματα φυσικού αερίου και προστασίας περιβάλλοντος.

Γεώργιος Διαμαντόπουλος

diamantopoulos_georgeΠρόεδρος ΔΣ, Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας

Σπούδασε στο Deree και είναι κάτοχος ΜΒΑ από το University of Massachusetts Amherst.

Έχει εμπειρία σε σημαντικές θέσεις πολυεθνικών με τετραετή θητεία ως Δ/νων Σύμβουλος της Jacob Suchard Ελλάδος, καθώς και άλλα 17 έτη ως Δ/νων Σύμβουλος της Kraft Foods Ελλάδος.

Έχει διατελέσει μέλος του ΣΕΒΤ, CAOBISCO, ΕΑΣΕ, ΕΕΔΕ και ΣΔΕ. Γεννήθηκε το 1951.

 

Κωνσταντίνος Νικολάου Σταμπολής

stampolis_v2_170_180Αντιπρόεδρος ΙΕΝΕ. 

Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών (1968), με σπουδές στην Φυσική, την Αρχιτεκτονική, στην Στρατηγική και Καινοτομία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, στο Architectural Association και στο Said Business School, University of Oxford.

Με έδρα το Λονδίνο εργάσθηκε επί σειρά ετών ως ανεξάρτητος μελετητής πάνω σε εφαρμογές ηλιακής ενέργειας στα κτίρια έχοντας ιδρύσει και διευθύνει από τα πρώτα consulting companies στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα καινοτομίας και εφαρμογών ΑΠΕ σε αναπτυσσόμενες χώρες. Έχει διατελέσει σύμβουλος σε διεθνείς οργανισμούς,  μεγάλες εταιρείες, και κυβερνήσεις πάνω σε θέματα ενεργειακών υποδομών, αγορών και ενεργειακής πολιτικής καλύπτοντας τομείς όπως  το Φυσικό Αέριο, το Πετρέλαιο και τις ΑΠΕ.

Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε Πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς οργανισμούς σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία και έχει αρθρογραφήσει εκτενώς πάνω σε θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και τεχνολογίας στους Financial Times, στην Καθημερινή, στην Ημερήσια και σε πολλές άλλες εφημερίδες και σε εξειδικευμένα περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και διεθνώς ως προσκεκλημένος ομιλητής ενώ έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά,  πρακτικά συνεδρίων και έχει εκδώσει σειρά βιβλίων σχετικά με την ενέργεια.
Ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ), (2003), του οποίου εξελέγη δύο φορές πρόεδρος, ενώ σήμερα είναι Αντιπρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής. Ίδρυσε το εξειδικευμένο portal www.energia.gr το 2001 και το διευθύνει ανελλιπώς μέχρι σήμερα.

Σοφία Οικονομάκου-Τσούτσουβα

oikonomakou-sofia

 • Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρηματικών Φορέων.
 • Πρόεδρος του Δικτύου γυναικών του Ευρωεπιμελητηρίου.
 • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Η Σοφία Οικονομάκου-Τσούτσουβα είναι καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, συγγραφέας, εκδότης και σύμβουλος επιχειρήσεων, (manager), με μεταπτυχιακές σπουδές  σε Αμερικανικά και Αγγλικά Πανεπιστήμια και μακρόχρονη εκπαίδευση σε διαφόρους εκπαιδευτικούς και διοικητικούς τομείς.

Ως επαγγελματίας:

 • είναι ιδιοκτήτρια και Διευθύνων Σύμβουλος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Οικονομάκου, που δραστηριοποιείται στο χώρο της ιδιωτικής ξενόγλωσσης εκπαίδευσης και περιλαμβάνει Κέντρα Ξένων Γλωσσών, το Κέντρο Ασιατικών Σπουδών και τις εκδόσεις Οικονομάκου,
 • εταίρος του Συνεργατικού Δικτύου, Αθηνά ΙΚΕ, που ασχολείται με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση,
 • διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Laconic, που δραστηριοποιείται στον τομέα εξαγωγής Γεωργικών Προϊόντων.

Θέσεις που κατέχει σήμερα:

 • Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρηματικών Φορέων.
 • Πρόεδρος του Δικτύου γυναικών του Ευρωεπιμελητηρίου.
 • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
 • Μέλος του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προώθηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και την πολιτική.
 • Μέλος της επιτροπής αμεροληψίας της TUV AUSTRIA HELLAS.

Παναγιώτης Δράκος

drakos_panagiotis_170Πρόεδρος, Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών.

Παράλληλα, είναι Μέλος ΔΣ της European Issuers (Ευρωπαϊκή Οργάνωση Εισηγμένων Εταιρειών), του Χρηματιστηρίου Αθηνών, του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, του Συλλόγου Αποφοίτων του Harvard University καθώς και του Harvard Business School.

Πρώην Μέλος των δύο Δ.Σ. τους, Διευθύνων Σύμβουλος, Elig Sarl, και Corporate Finance, Drexel, Burnham, Lambert, Paris, France. Μέλος της Ομάδας Εργοδοτών, ΕΟΚΕ, Βρυξέλλες. Πρώην Γενικός Γραμματέας του ΣΕΒ και του ΙΟΒΕ. Μέλος ΔΣ, ΕΛΟΤ, της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), και της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών.

Πρώην Εντεταλμένος Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Εταιρειών Π. Γ. ΔΡΑΚΟΣ – ΙΖΟΛΑ ΑΒΕ.

Εύη Τατούλη

tatouli_eyi_170Νομικός, Αντιπρόεδρος, Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών στην Ελλάδα.

Έχει εκτεταμένη αρθρογραφία στις εφημερίδες «Ελεύθερο Τύπο» και «Δημοκρατία» καθώς και σε πολλές online εκδόσεις, ενώ έχει εργαστεί στο τμήμα εξωτερικών ειδήσεων της εφημερίδας «Απογευματινή».

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συγγραφέας δύο βιβλίων: «Η Πολιτιστική Αθήνα του Κωνσταντίνου Καραμανλή» και «Ανάβοντας την Ολυμπιακή Φλόγα της Αρχαίας Τραγωδίας­ Μαρία Χορς», ενώ έχει επιμεληθεί δώδεκα συνολικά εκδόσεων πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Έχει ενεργοποιηθεί στην Διεκδίκηση του Καταδυτικού Πάρκου Τυρού, ενώ έχει συμμετάσχει και στην διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων ανάμεσα σε εξαγωγείς αγροδιατροφής και τουρισμού Πελοποννήσου με συναδέλφους τους από ευρωπαϊκές χώρες. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Δημήτρης Τσιόδρας

Dimitris_Tsiodras_170Δημοσιογράφος, Εκπρόσωπος Τύπου,Το Ποτάμι.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΑ) στις Διεθνείς Σχέσεις στο Fletcher School of Law and Diplomacy στο Πανεπιστήμιο Τufts, στη Βοστώνη, ΗΠΑ. Απο το 1988 ασχολείται με τη δημοσιογραφία.  Εχει εργαστεί στην “Ελευθεροτυπία”, την Καθημερινή, στο Σκάϊ , το MEGA, τον FLASH, τον Επενδυτή, το περιοδικό “Διπλωματία”.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή ΜΜΕ (Le Monde Diplomatique, Courrier International, International Relations). Διετέλεσε Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού  Λ. Παπαδήμου και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Π. Πικραμμένου.

Ηλίας Μοναχολιάς

monaxolias-170Διευθύνων Σύμβουλος, ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Τίτλοι Σπουδών

 • Πανεπιστήμιο Πατρών, Αποφοίτηση: Πολιτικός Μηχανικός – 1979
 • 1ο Εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών, Αποφοίτηση: 1973

Σεμινάρια: Business Process Reengineering – 6/1996, Sales and Marketing – 6/1995, Management – 5/1994. Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά – Ανάγνωση / Ομιλία / Γραφή

Επαγγελματική Εμπειρία:

 • Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας
 • Επιχειρηματική δραστηριότητα σε Εταιρείες Ενεργειακών Συστημάτων, Κλάδου Εστίασης, Εκδόσεων και Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών
 • Στέλεχος επιχειρήσεων Ιδιωτικού Τομέα – EXELGROUP AEBE, FORTHcrs AE, FORTHnet AE, Internet Hellas AE, Singular AE, Singular Publications, Β.Ε.Τ. ΑΕ, Engelan AE-σε θέσεις Διευθύνοντος Συμβούλου, Γενικού Διευθυντή, Εμπορικού Διευθυντή, Διευθυντή Marketing, Διευθυντή Πωλήσεων, Διευθυντή Υποστήριξης Πελατών-  από 1987 έως 2013.
 • Πολεμική Αεροπορία (θητεία) Γραφείο Έργων, Επιβλέπων Τεχνικών Έργων από το 1980 έως το 1981
 • Ελεύθερος Επαγγελματίας / Πολιτικός Μηχανικός -Μελέτες – Κατασκευές Ιδιωτικών Τεχνικών Έργων και Κατασκευές Δημοσίων Τεχνικών Έργων από το 1979 έως το 1987

Σημαντικά Projects:

 • Αναδιοργάνωση της Internet Hellas ΑΕ για δραστική μείωση κόστους λειτουργίας και μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας
 • Ανάπτυξη Δικτύου συνεργατών της Multirama βασισμένο σε Franchising – από πλευράς Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας
 • Εκπαίδευση Πανελλαδικά εκατοντάδων Υπαλλήλων ΑΤΕ σε Microsoft Office – ως Project Manager
 • Δημιουργία Πανελλαδικού Δικτύου εταιρειών μεταπώλησης προϊόντων και παροχής υπηρεσιών – Singular Business Centers Πανελλαδικό δίκτυο – ως Υπεύθυνος Σχεδιασμού και Υλοποίησης

 Άλλα Στοιχεία Επαγγελματικής Εμπειρίας

 • Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων σε Ανώνυμες Εταιρείες του κλάδου της Πληροφορικής (και σε εισηγμένη στο ΧΑΑ) και των Κατασκευών από το 1998 έως το 2013
 • Ακαδημαϊκή – Διδακτική Εμπειρία: Καθηγητής σε Φροντιστήριο Γυμνασίου – Λυκείου (πριν το 1979)

Κοινωνικοπολιτική Δραστηριότητα 

 • Επικεφαλής του Ομίλου «Φίλοι της Ελευσίνας» (ΑΜΚΕ) από το 2013 έως σήμερα
 • Αντιδήμαρχος Ελευσίνας από το 1982 έως το 1986
 • Μέλος της Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Ελευσίνας, από το 1983 έως το 1986

Οικ. Κατάσταση: Έγγαμος με ένα παιδί

 

 

Νάντια Πετροπούλου

Nadia-Petropoulou_170Νομικός.

Αποφοίτησε από το Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2005 και έλαβε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος το 2007. Είναι Δικηγόρος Παρά Πρωτοδίκαις.
 Εξειδικεύεται στους τομείς του Δικαίου των Σημάτων, Domain Names, Βιομηχανικών Σχεδίων και Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Παράλληλα, η κύρια ενασχόλησή της αφορά σε θέματα Εμπορικού Δικαίου και σε θέματα Εταιριών και Εμπορικών Συμβάσεων.

Παράλληλα με τις νομικές της σπουδές, παρακολούθησε σεμινάρια Δικαίου Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Δικαίου της Ανώνυμης Εταιρίας, κατά τη διάρκεια των οποίων εκπόνησε τις ακόλουθες εργασίες: Ποινικά αδικήματα του νόμου Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ν2121/93)  με χρήση Μ.Μ.Ε. και Μελέτη Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μεταβίβασης Πλειοψηφικού Πακέτου μετοχών στην Ανώνυμη Εταιρία.

Συνέχισε τις ακαδημαϊκές της σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – ΑΣΟΕΕ όπου συμμετείχε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα: International MBA με κατεύθυνση Διοίκηση επιχειρήσεων – Μάρκετινγκ.  Έχει άριστη γνώση της αγγλικής (Proficiency of Cambridge) και της γαλλικής γλώσσας (DALF), και χειρίζεται με άνεση Η/Υ (Word/Windows/Internet). Η Νάντια Πετροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982.

Σωτήριος Mπρέγιαννος

Bregiannos_170Δικηγόρος παρ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ. Εταίρος (Senior Partner) της δικηγορικής εταιρίας ΄΄Σ. Ν. Μπρέγιαννος – Γ. Ν. Μπρέγιαννος και Συνεργάτες ΑΕΔΕ΄΄.

Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Βρυξελλών (Κοινοτικός Δικηγόρος). Πτυχίο Νομικής Σχολής Αθηνών

Επαγγελματική εμπειρία: Τριακονταπενταετής (35) εμπειρία μαχομένης δικηγορίας σε θέματα χρηματιστηριακού δικαίου και Κεφαλαιαγοράς, εμπορικού δικαίου (συγχωνεύσεων, εξαγορών επιχειρήσεων, πτωχεύσεως, λύσεως και εκκαθαρίσεως εταιριών κλπ.) δημοσίων συμβάσεων, συμβάσεων παραχωρήσεως δικαιωμάτων, ελέγχου νομιμότητος δημοσίων συμβάσεων, αποκρατικοποιήσεων, διοικητικού δικαίου, ευρωπαϊκού δικαίου, δικαίου περιβάλλοντος, ενέργειας και δικτύων, ανταγωνισμού, φορολογικού δικαίου, επενδύσεων, μέσων ενημερώσεων, αστικού δικαίου, ποινικού δικαίου (οικονομικά εγκλήματα). Ξένες Γλώσσες: ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ. Έτος γεννήσεως: 1953, Τόπος γεννήσεως: Κάψια Αρκαδίας

Βασίλης Βραχιώτης

vraxiotis_vasilis_170Δικηγόρος, σύμβουλος ΔΣΑ.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Κατάγεται από την Τρίπολη Αρκαδίας. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών το 1995. Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εργατικό Δίκαιο (Νομική Σχολή Αθηνών).

Μάχιμος Δικηγόρος Αθηνών από το 1997. Ιδιαίτερη Ενασχόληση με το Ποινικό Δίκαιο. Μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων και της Εταιρίας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Δ.Ε.Κ.Α).

Μέλος του Δ.Σ. και Ταμίας της Ε.Α.Ν.Δ.Α. (1999-2001). Αντιπρόεδρος του Ο.Ε.Β.Δ. (2010-2011). Εξελέγη Σύμβουλος του ΔΣΑ το έτος 2011, επανεκλέχθηκε το έτος 2014 και παραμένει έως σήμερα.

Νίκος Υποφάντης

Ypofantis_photo_170v2Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ Τν & RADIO 100,3

Από το 2000 έως σήμερα εργάζεται ως δημοσιογράφος στον όμιλο ΣΚΑΪ .

Συντάκτης του ραδιόφωνου ΣΚΑΪ 100,3 με την  εκπομπή «ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ» και της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ Τν.

Έχει καλύψει ναυτιλιακό, οικονομικό, ελεύθερο οικονομικό , ρεπορτάζ ενέργειας, εμπορικό και επιχειρηματικό ρεπορτάζ. Παρουσιάζει σε τακτά διαστήματα, σειρά ενημερωτικών εκπομπών, δελτία ειδήσεων και αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα www.skai.gr και στα περιοδικά «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και «TRADE GREECE» του EBEA.

Αλέξανδρος Ι. Γιαννέλος

alexandros_giannelos_IEA_Αλέξανδρος_Γιαννέλος_ΙΕΑΠρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ)

Έχει διατελέσει Διευθυντής Ποιότητας & Οργάνωσης, Εμπορικός Διευθυντής Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ, Μέλος Δ.Σ. ΔΕΣΦΑ ΑΕ, Αναπληρωτής Πρόεδρος Δ.Σ. Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”, Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών και Διευθυντής Πωλήσεων σε μεγάλη Βιομηχανική εταιρεία.

Είναι Υπ. Διδάκτωρ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με σπουδές στη Σχολή Δημόσιας Υγιεινής (Αθηνών), στη Θεολογική Σχολή (Αθηνών) και στη Σχολή Διοίκησης & Οργάνωσης Επιχειρήσεων (Msc) του Οικονομικού Πανεπιστημίου.