Ομιλητές 2015

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες ομιλίες την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην Αθήνα, που οργανώθηκε το συνέδριο: «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2015”. Δείτε τις φωτογραφίες του Συνεδρίου. Ακολουθεί η λίστα των προσκεκλημένων ομιλητών και τα αντίστοιχα βιογραφικά σημειώματα.

Μάκης Βορίδης

Voridis_170Bουλευτής Αττικής με την Νέα Δημοκρατία.

ΣΠΟΥΔΕΣ

 • Απόφοιτος Λυκείου (1983), Κολλέγιο Αθηνών.
 • Πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • Master of Laws (LL.M.) (1991), του University College London/ University of London.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

 • Υπηρέτησε ως ΔΕΑ Πυροβολικού (1992-1993)
 • Αρχηγός στη Σχολή Πυροβολικού, Ανθυπολοχαγός

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

 • Ασκούμενος Δικηγόρος (1990-1992) στο Δικ. γραφείο του Αρ. Δημόπουλου, Κοραή 3, 10563 Αθήνα.
 • Διορισμένος στο Πρωτοδικείο Αθηνών (1992).
 • Διορισμένος στο Εφετείο Αθηνών (1996).
 • Διορισμένος στον Άρειο Πάγο (2001).

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ                                                  

Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (1990 έως σήμερα)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ    

Συνέταιρος στο Δικηγορικό Γραφείο Βορίδης & Μαργωμένος, Χατζηγιάννη Μέξη 3, 11528 Αθήνα

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 • Οκτώβριος 2006 : Νομαρχιακός Σύμβουλος Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Συναγερμός για την Ανατολική Αττική».
 • Σεπτέμβριος 2007 : Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, ΛΑ.Ο.Σ., Γενικός Γραμματέας του ΛΑ.Ο.Σ., Μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Βουλής, Γραμματέας της Ειδικής Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ελληνικής Βουλής, Μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ.
 • Οκτώβριος 2009 : Για δεύτερη φορά Βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ.
 • Νοέμβριος 2011: Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
 • Μάϊος 2012: Εξελέγη εκ νέου βουλευτής Αττικής με την Νέα Δημοκρατία, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας,
 • Ιούνιος 2012: Εξελέγη εκ νέου βουλευτής Αττικής με την Νέα Δημοκρατία, Αρχηγός της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ.
 • Ιούνιος 2013 : Υπουργός Υγείας
 • Ιανουάριος 2014 : Εξελέγη εκ νέου βουλευτής Αττικής με την Νέα Δημοκρατία.
 • Ιούνιος 2015 : Εξελέγη Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας.
 • Σεπτέμβριος 2015 : Εξελέγη εκ νέου βουλευτής Αττικής με την Νέα Δημοκρατία.

Παντρεμένος με την παιδίατρο Δανάη Μιχελάκου και πατέρας ενός αγοριού και ενός κοριτσιού.

Χρήστος Σταϊκούρας

staikouras-170Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας με τη ΝΔ στις εκλογές του 2007, του 2009, του 2012 (Μάιος και Ιούνιος), του Ιανουαρίου 2015 και του Σεπτεμβρίου 2015.

Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2012 ήταν Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ.

Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Είναι Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2006-σήμερα). Διετέλεσε μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2004-2007), λέκτορας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2002-2006) και επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας (2004), Αθηνών (2002) και City (1999).

Την τελευταία δεκαετία έχει στελεχώσει θέσεις υψηλής ευθύνης σε αναγνωρισμένου κύρους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όπως είναι ο Τραπεζικός Όμιλος Eurobank (2000-2004) και η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (2000).

Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό επιστημονικών άρθρων σε διεθνή αναγνωρισμένα περιοδικά με κριτές, μελέτες σε συλλογικούς τόμους και συμμετείχε σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Είναι μέλος επιστημονικών και ερευνητικών οργανώσεων και επιτροπών.

Σπουδές:

 • Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός (Κατεύθυνση Παραγωγής) του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).
 • Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Management School, Imperial College of Science, Technology and Medicine, University of London).
 • Διδάκτωρ στη Χρηματοοικονομική και Τραπεζική του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου (Department of Banking and Finance, Cass Business School, City University).

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1973.

Παναγιώτης Γ. Δράκος

PGDr-Photo_170Νυν Πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών. Μέλος ΔΣ της European Issuers (Ευρωπαϊκή Οργάνωση Εισηγμένων Εταιρειών), του Χρηματιστηρίου Αθηνών, του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, του Συλλόγου Αποφοίτων του Harvard University καθώς και του Harvard Business School.

Πρώην Μέλος των δύο Δ.Σ. τους, Διευθύνων Σύμβουλος, Elig Sarl, και Corporate Finance, Drexel, Burnham, Lambert, Paris, France. Μέλος της Ομάδας Εργοδοτών, ΕΟΚΕ, Βρυξέλλες.

Πρώην Γενικός Γραμματέας του ΣΕΒ και του ΙΟΒΕ. Μέλος ΔΣ, ΕΛΟΤ, της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), και της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών.

Πρώην Εντεταλμένος Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Εταιρειών Π. Γ. ΔΡΑΚΟΣ – ΙΖΟΛΑ ΑΒΕ.

Γιώργος Τσίπρας

tsipras_g_Γενικός Γραμματέας ΔΟΣ και ΑΣ

O Γιώργος Τσίπρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι 48 χρονών. Τελείωσε το Λύκειο στο Βαρβάκειο και είναι πτυχιούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Μηχανολόγος Μηχανικός). Μέχρι πρόσφατα ασκούσε το επάγγελμα του μηχανικού, εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα.

Ασχολήθηκε με τα κοινά από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια. Ανέπτυξε πολιτική και συνδικαλιστική δράση από τις γραμμές της Αριστεράς. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες για θέματα διεθνών εξελίξεων και εξωτερικής πολιτικής.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από τη συγκρότησή της το 2012, ενώ μέχρι τις τελευταίες εκλογές ήταν Συντονιστής του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής.

Είναι Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων από τον Απρίλιο του 2015.

Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

Νίκη Τζαβέλλα

tzavela_170Ευρωβουλευτής 2014 με την Νέα Δημοκρατία

ΣΠΟΥΔΕΣ
Howard University, Washington D.C.  U.S.A.
B.S. Industrial Psychology, Ανθρώπινο Δυναμικό και Βιομηχανική Ψυχολογία

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ
University of Leeds, Leeds, U.K. M.A. Labour Economics, Εργατική Οικονομία
Υποτροφίες OECD, Υπουργεία Απασχόλησης, Αγγλία, Βέλγιο, Γερμανία.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Harvard University, Kennedy School of Government Award of Outreach, Fundraising and International Programs
Eisenhower Fellow
Adenauer Fellow
Fulbright Fellow
American Field Service Fellow

ΠΟΛΙΤΙΚΗ :
Βουλευτής Επικρατείας,    1994-1996 Νέας Δημοκρατίας
Ευρωβουλευτής, 2009 – 2013 Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ)
Ευρωβουλευτής 2014 με την Νέα Δημοκρατία
Υποψήφια με την Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2014

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
1) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: Μόνιμος Υπάλληλος ΟΑΕΔ
Ανώτατο Στέλεχος 1975-1989 Επαγγελματικός προσανατολισμός, απασχόληση, υπηρεσίες επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Διοικητής, 1989-1993 Οργανισμός Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)

2) ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ:
Antenna TV Group S.A. 2007-2009
Εντεταλμένη Σύμβουλος Διεθνούς Ανάπτυξης

INTRACOM, 2000-2006 Αντιπρόεδρος Δ .Σ.

Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων “Aθήνα 2004”, 1999-2000
Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

3) ΜΗ.ΚΥ.Ο
ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΤΣΗ, Αθήνα 1990-1996 Αντιπρόεδρος Ίδρυμα Αποκατάστασης Ομογενών εξ Αλβανίας.

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΚΚΑΛΗ 1996 – 2009 Αντιπρόεδρος Τομείς Δραστηριοτήτων:  Οικονομική Ανάπτυξη και Ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

ΕΛΙΑΜΕΠ 1998-2000 Μέλος Δ.Σ.

ARAB INTERNATIONAL WOMEN’S FORUM
Επίτιμο Μέλος

HARVARD UNIVERSITY, KENNEDY SCHOOL OF GOVERNMENT Member of the Dean’s Council

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Έγγαμη, Μητέρα δύο παιδιών

Αλέξιος Γιαννακόπουλος

giannakopoulos_170Διευθυντής Δραστηριοτήτων Μεταφοράς & Εκμετάλλευσης ΔΕΣΦΑ Α.Ε.

 O Αλέξιος Γιαννακόπουλος είναι Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός (1985) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στη Χημική Μηχανική με ειδίκευση στην Οργανική Χημική Τεχνολογία, ενώ κατέχει και μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης «Ενεργειακής Οικονομίας» του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Από το 2007 μέχρι σήμερα, κατέχει τη θέση του Διευθυντή Δραστηριοτήτων Μεταφοράς και Εκμετάλλευσης στον Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε., όπου είναι υπεύθυνος για την λειτουργική διαχείριση & εμπορική εκμετάλλευση του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΜΦΑ) καθώς και των εγκαταστάσεων του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) στη νήσο Ρεβυθούσα. Είναι επίσης υπεύθυνος για την προώθηση και την παροχή τεχνικών υπηρεσιών στην αγορά του φυσικού αερίου.

Διαθέτει σημαντική πολύχρονη εμπειρία σε ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων του ενεργειακού τομέα και ειδικότερα του τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, και κατείχε ποικίλες υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις σε μεγάλες εταιρείες του κλάδου.                        Για περίπου μία οκταετία (1989 – 1996) διετέλεσε στέλεχος στην εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ (ΕΛΠΕ ΑΕ). Από το 1996 μέχρι το 2007, κατείχε διευθυντικές θέσεις στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) ΑΕ, όπου μεταξύ άλλων τα καθήκοντά του περιελάμβαναν αρμοδιότητες σε θέματα λειτουργίας & συντήρησης των εγκαταστάσεων του φυσικού αερίου καθώς και σε θέματα απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου και της τιμολογιακής & εμπορικής πολιτικής της μεταφοράς του φυσικού αερίου.

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από το 1985.

Είναι μέλος του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και μέλος των ομάδων εργασίας του Ιδρύματος αναφορικά με θέματα ενέργειας και υποδομών, ενώ συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας σε ομάδες εργασίας του Υπουργείου Ενέργειας, & Περιβάλλοντος, καθώς και στην Επιτροπή Ενεργειακής Στρατηγικής & Διπλωματίας του Υπουργείου.

Από το 2009, είναι ενεργό μέλος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό των Εταιρειών Διαχείρισης Δικτύων Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ENTSOG – European Network of Transmission System Operators for Gas) συμμετέχοντας στo Συντονιστικό Συμβούλιο του Οργανισμού (Liaison Group).

Χρίστος Καραμάνος

KARAMANOS_170Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Περιφέρειας Αττικής, Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Αττικής

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου.

Εργάσθηκε επί 25 χρόνια στον τομέα της κατασκευής μεγάλων τεχνικών έργων και έχει συντονίσει την κατασκευή έργων κάθε κατηγορίας (οικοδομικά, οδοποιία, υδραυλικά, λιμενικά, βιομηχανικά -ενεργειακά). Κάτοχος ατομικού εργοληπτικού πτυχίου Δ τάξεως, του ανώτερου κατά την ελληνική κατάταξη.

Παράλληλα ανέπτυξε πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα. Έχει δημοσιεύσει εργασίες και άρθρα για την ελληνική οικονομία, την ευρωπαϊκή ενοποίηση, την αντιμετώπιση του συστήματος διαφθοράς και διαπλοκής. Από το 2012 είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι επίσης μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Στην Περιφέρεια Αττικής εργάζεται για την αποτελεσματική, απολύτως διαφανή και αναπτυξιακή διαχείριση των οικονομικών της πόρων.

Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά.

Αθανάσιος Σαββάκης

ath_savvakis170Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Διευθύνων Σύμβουλος της NATIONAL CAN HELLAS A.E.. Μέτοχος και μέλος Δ.Σ. της BioSolids ΑΕ (βελτιωτικά εδάφους). Μέλος ΔΕ του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ). Μέλος Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ). Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ). Μέλος Δ.Σ. του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης – Αναπτυξιακή Ένωση Μακεδονίας (ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ). Μέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Προμηθειών (ΕΙΠ). Μέλος του Συνδέσμου Ανωτάτων Στελεχών Διαχείρισης Πιστωτικών Κινδύνων. Μέλος του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ). Μέλος της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης.

Κάτοχος ΜΒΑ από το University Stirling (UK), Bsc in Business Studies & Economics από το University of Surrey (RIHE). Certified Lead Assessor για συστήματα BSEN ISO, από το Scottish Quality Management Center του University of Stirling. INSEAD Executive Education Program (Negotiation Dynamics & Strategic Management. International Federation of Purchasing & Supply Management – Certificate in Purchasing and Supply Chain Management.

Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Δημήτρης Τσιόρδας

Dimitris_Tsiodras_170ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΑ) στις Διεθνείς Σχέσεις στο Fletcher School of Law and Diplomacy στο Πανεπιστήμιο Τufts, στη Βοστώνη, ΗΠΑ. Απο το 1988 ασχολείται με τη δημοσιογραφία.  Εχει εργαστεί στην “Ελευθεροτυπία”, την Καθημερινή, στο Σκάϊ , το MEGA, τον FLASH, τον Επενδυτή, το περιοδικό “Διπλωματία”.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή ΜΜΕ (Le Monde Diplomatique, Courrier International, International Relations).

Διετέλεσε Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού  Λ. Παπαδήμου και Κυβερνητικός

Εκπρόσωπος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Π. Πικραμμένου.

Βασίλης Χαλκιάς

HALKIAS BILLΔιευθύνων Σύμβουλος, της εταιρείας Λειτουργίας και Συντήρησης της Αττικής Οδού (Αττικές Διαδρομές A.E.) από το 1998.

Διαθέτει πάνω από 30 χρόνια επαγγελματική εμπειρία στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, με κύρια εξειδίκευση στον τομέα των συγκοινωνιακών έργων. Διπλωματούχος Τοπογράφος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1981) με Μεταπτυχιακές Σπουδές στις ΗΠΑ (Masters Degree in Civil Engineering) από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Νέας Υερσέης (New Jersey Institute of Technology, 1984).

Πρόεδρος του νέου φορέα «Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια» με τον διακριτικό τίτλο «HELLASTRON» (HELLENIC ASSOCIATION of TOLL ROAD NETWORK), που ιδρύθηκε με τη συμμετοχή όλων των αυτοκινητοδρόμων και υποδομών με διόδια που λειτουργούν στην Ελλάδα, ενός δικτύου που καλύπτει 2.500 χιλιόμετρα. Πρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων για την χρονική περίοδο 2010-2012.

Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και της Ένωσης Επαγγελματιών Μηχανικών των ΗΠΑ, κατέχων άδεια ασκήσεως Μηχανικού σε οχτώ πολιτείες των ΗΠΑ. Υψηλόβαθμο μέλος (Fellow) τόσο της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Μηχανικών (American Society of Civil Engineers – ASCE) όσο και του Ινστιτούτου Συγκοινωνιολόγων Μηχανικών (Institute of Transportation Engineers ITE). Μέλος της Επιτροπής Λειτουργίας Αυτοκινητοδρόμων του Συμβουλίου Κυκλοφοριακών Ερευνών της Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (Freeway Operations Committee of TRB) για πολλά χρόνια και παράλληλα ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του IBTTA (International Bridge Tunnel Turnpike Association).

Μέλος σε πλειάδα Οργανισμών και Επιτροπών στην Ελλάδα και διεθνώς στον τομέα των μεταφορών και των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), έχει πολλάκις βραβευθεί και αναγνωρισθεί στον τομέα της Λειτουργίας αυτοκινητοδρόμων.

Βασίλης Κορκίδης

korkidis_new_170Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος στην Εταιρεία ΚΟΡΚΙΔΗΣ Σ.Β.Ε. Α.Ε.

Διαχειριστής στην εμπορική εταιρεία «Αφοί Σπύρου Κορκίδη & ΣΙΑ Ο.Ε.»

 

Κοινωνική Δράση

 • Πρόεδρος στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ)
 • Πρόεδρος στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ)
 • Αντιπρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME)
 • Μέλος στο Προεδρείο της EuroCommerce
 • Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ENTERPRISE GREECE
 • Πρόεδρος στην Επιτροπή για τη Βιομηχανία και Ναυτιλία του Συνδέσμου των Μεσογειακών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (ASCAME)

Σπουδές

 • MSc Διεθνές Εμπόριο και Μεταφορές – University of Southampton, UK LLM Ναυτικό Δίκαιο– University of Southampton, UK
 • BSc Honors Ναυπηγική και Διαχείριση Πλοίων– University of Southampton, UK
 • Απολυτήριο Λυκείου – Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά “Saint Paul”

Έχει διατελέσει:

 • Πρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς
 • Αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε)
 • Αντιπρόεδρος στον Σύνδεσμο Εμπορικών Αντιπροσώπων & Διανομέων Πειραιά (ΣΕΑΠ)
 • Αντιπρόεδρος στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ)
 • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π.)

Γεννήθηκε το 1959, Τόπος Γέννησης: Πειραιάς, Οικογενειακή Κατάσταση:   Έγγαμος με 2 τέκνα

Κωνσταντίνος Καραγκούνης

karagounis_170Δικηγόρος Αθηνών & Παρισίων, Γενικός Γραμματέα Ελληνογαλλικού Ε.Β. Επιμελητηρίου

Σπούδασε νομικά στη Γαλλία στα πανεπιστήμια της Λυών και του Στρασβούργου. Εξειδικεύθηκε στο εμπορικό δίκαιο, στο δίκαιο ανταγωνισμού, στο τραπεζικό δίκαιο (αντικείμενο διατριβής του), στο συγκριτικό και στο φορολογικό δίκαιο.

Είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο Επικρατείας. Είναι εγγεγραμμένος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και στο Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίων. Διατηρεί στην Αθήνα το δικηγορικό γραφείο «Κ. Καραγκούνης & Συνεργάτες», με αντικείμενο το δίκαιο επιχειρήσεων (αστικό, εμπορικό, οικονομικό, τραπεζικό, εργατικό, φορολογικό και διεθνές δίκαιο).

Στο Παρίσι εδρεύει και στεγάζεται στα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας « LMT Avocats », 5 rue Beaujon, 75008, Paris. Είναι και διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής. Είναι  συγγραφέας πολλών άρθρων και μελετών που έχουν δημοσιευθεί σε νομικά και οικονομικά περιοδικά ή έχουν αποτελέσει συνεισφορά σε συλλογικά νομικά έργα. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Νέων Δικηγόρων (AIJA), Αντιπρόεδρος και τώρα Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Παραρτήματος της Διεθνούς Φορολογικής Ένωσης (IFA).

Είναι Γενικός Γραμματέας του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, υπεύθυνος της Φορολογικής Επιτροπής και της Επιτροπής Διαμεσολάβησης του Επιμελητηρίου, μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων, της Διεθνούς Ενώσεως Νομικών (UIA), του Ελληνογερμανικού, του Ελληνοβρετανικού, του Ελληνοαμερικανικού και του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίων και του Βελγικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου. Είναι μέλος του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών.

Τάκης Αθανασόπουλος

photo Athanasopoulos_170Μηχανικός Παραγωγής με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στη διοίκηση των επιχειρήσεων από το Πολυτεχνείο του Ιλινόις. Δίδαξε σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, του οποίου διετέλεσε Πρύτανης (1987-1990).

Ιδρυτικό μέλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Eλλάς (1989-2000), Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος (Executive Vice President & Chief Operating Officer) της Τoyota Ευρώπης (2001-2006) και Managing Officer της Τoyota Motor Corporation (Ιαπωνία) (2004-2006).

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ (2007-2009), Πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (08/2012-03/2013), Αντιπρόεδρος του ΙΟΒΕ (2010- 05/2014), Πρόεδρος του ΙΟΒΕ (05/2014-σήμερα), Πρόεδρος Δ.Σ. της ΑΓΕΤ Ηρακλής, μέλους του Ομίλου Lafarge (05/2014 – σήμερα).

Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς (1999). Του απονεμηθεί το Παράσημο του Ανατέλλοντος Ηλίου, Χρυσού και Αργυρού Αστέρα του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας (2007).

Σίμος Αναστασόπουλος

photo Anasatasopoulos_170Πρόεδρος ΕλληνοΑμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΠΕΤΣΙΑΒΑΣ Α.Ε.

Ο Σίμος Αναστασόπουλος είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και κάτοχος πτυχίου Master’s of Science της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών Αυτοκινήτων του Πανεπιστημίου του Michigan στο Ann Arbor.

Μετά τις σπουδές του στο Michigan εργάσθηκε για δύο χρόνια στη General Motors Corporation, σαν Μηχανικός εξέλιξης αυτοκινήτων, στο Πεδίο Δοκιμών στο Milford, Michigan. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1986, εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, και εντάχθηκε στο δυναμικό της ΠΕΤΣΙΑΒΑΣ Α.Ε. Από το 2002 είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, και από το 2013 είναι και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τον Ιούνιο του 2013 εκλέχθηκε Πρόεδρος του ΕλληνοΑμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, και επίσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών)

Ο Σίμος Αναστασόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957, είναι παντρεμένος με τη Πέγκυ Πετσιάβα και έχουν δύο κόρες.

Διονύσης Κολοκοτσάς

kolokotsas_170Ως Διευθυντής Εταιρικής Πολιτικής της Google, ο Διονύσης έχει ως αποστολή τη συνεργασία με διαμορφωτές πολιτικής και εκπροσώπους δημοσίων οργανισμών με σκοπό ένα καλύτερο μέλλον για την ψηφιακή εποχή, την οικονομία, την κοινωνία και τον πολιτισμό.

Πριν ενταχθεί στην Google, ήταν Γενικός Διευθυντής στην Ένωση Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝΕΒΗ)  και Διευθυντής Επικοινωνιών της Procter & Gamble στις Βρυξέλλες.

Κατέχει μεταπτυχιακό στην Βιώσιμη Ανάπτυξη Επιχειρήσεων και είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών.

Ιωάννης Σαρακάκης

JDS_170Πρόεδρος Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου.

Πρόεδρος Δ.Σ., Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ.

Ο Ιωάννης Δ. Σαρακάκης έχει πτυχίο ΒSc in Business Administration από το Babson College, Massachusetts και είναι απόφοιτος του Advanced Management Program του Harvard Business School.

Μετά τις σπουδές του στο Babson College εντάχθηκε στο δυναμικό του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη όπου ανέλαβε διάφορες αρμοδιότητες. Από το 2013 κατέχει τη θέση του Προέδρου Δ.Σ.

Τον Ιούνιο 2013 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου.  Είναι επίσης Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής  Ένωσης Επιχειρηματιών.

Ο Ιωάννης Δ. Σαρακάκης γεννήθηκε το 1974 και είναι έγγαμος με δυο υιούς.

Μιχάλης Μαΐλλης

MJM photo_170Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Μ. Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ ΑΕΒΕ

Ο Μιχάλης Ι. Μαΐλλης γεννήθηκε στην Αθήνα και πραγματοποίησε ανώτερες σπουδές στον κλάδο της Μεταλλουργίας Σιδήρου στο Πολυτεχνείο Clausthal – Zellerfeld στην Δυτ. Γερμανία.

Το 1973 ιδρύει την Μ. Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε. μετατρέποντας μια μικρή ελληνική εταιρία σε έναν πολυεθνικό όμιλο και μάλιστα σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο επιχειρηματικό κλάδο.

Σήμερα ο όμιλος Μ. Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ κατέχει ηγετική θέση στη διεθνή αγορά της βιομηχανικής συσκευασίας, με παραγωγικές μονάδες και εμπορικές εταιρίες σε 20 χώρες στην Ευρώπη και τη Β. Αμερική.

Από το 2007 ο Μ. Ι. Μαϊλλης είναι και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Επίσης, ο Μ. Ι. Μαϊλλης υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, την περίοδο 2011 – 2013.

Χρήστος Στάικος

staikos_170Ο Χρήστος Στάικος, ανέλαβε Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) τον Απρίλιο του 2015.

Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Χημείας, με κατεύθυνση στη Βιομηχανική Χημεία και Χημική Τεχνολογία και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη «Χημεία και Τεχνολογία Περιβάλλοντος» του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει ερευνητική δραστηριότητα σε ζητήματα διαχείρισης περιβάλλοντος (κλιματική αλλαγή, διαχείριση αποβλήτων, διαχείριση υδάτινων πόρων) και έχει απασχοληθεί σε προγράμματα αυτού του τομέα.

Έχει εκπονήσει μελέτες σε θέματα διαχείρισης περιβάλλοντος καθώς και σε ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης για τον Ιδιωτικό & Δημόσιο Τομέα.

Ήταν συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στην ευρωομάδα της GUE/NGL την περίοδο 2014-2015.

Αρθρογραφεί στον Τύπο για θέματα ειδικότητάς του αλλά και για διάφορα άλλα ζητήματα.

Θεόδωρος Τρύφων

tryfon_170Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Southampton,στην Αγγλία. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Πανεπιστήμιο του City, LondonBusinessSchool.

Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του στην Αγγλία εργάστηκε στην MerillLynch, καθώς και στην ColgatePalmolive.
Το 1990-1991 εργάστηκε στην οικογενειακή του επιχείρηση, HenkelΕλλάδος, Τρύφων- Καστρίνης Α.Ε., η οποία και εξαγοράστηκε από την HenkelΓερμανίας στις αρχές του 1992.

Από το 1992 έως και σήμερα είναι μέτοχος, Αντιπρόεδρος και Συνδιευθύνων σύμβουλος του ομίλου ELPEN. Ο Όμιλος της ELPEN αποτελούμενος από τις εταιρείες ELPEN Α.Ε. Φαρμακευτική βιομηχανία, ΕΝΟΡΑΣΙΣ Α.Ε. Φαρμακευτική & Ιατρικά Υλικά – Μηχανήματα και WINMEDICA Α.Ε. Φαρμακευτική, έκλεισε το 2014 με τζίρο 250.000.000€, έχοντας στο δυναμικό του 840 εργαζομένους, κατέχοντας Ηγετική θέση στην αγορά του φαρμάκου.

Από το 1999 έως και το 2008 διετέλεσε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ). Tο 2008 έως και το 2013 συνέχισε το έργο του από τη θέση του Αντιπροέδρου και το 2014 επανεκλέχτηκε Πρόεδρος.

Από το 1999 έως και το 2003 υπήρξε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, καθώς και Μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.
Ο Θεόδωρος Τρύφων είναι παντρεμένος και έχει 4 παιδιά.

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη Λέσβου.

Χριστινα Σακελλαριδη

sakellaridis_photo_170Είναι Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και του ΔΣ της CPB ASSET MANAGEMENT, καθώς και μέλος του ευρωπαϊκού think tank EURO 50 GROUP. Μέχρι πρόσφατα διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) και επί 20ετία Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ). Υπήρξε επίσης, Αντιπρόεδρος επί 8ετία στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο, με έδρα το Παρίσι και μέλος ΔΣ της Τραπέζης της Ελλάδος.

Γεννήθηκε στην Πλάκα. Φοίτησε στη Νομική Αθηνών και στη Faculte De Droite στο Παρίσι.

Στον επιχειρηματικό στίβο έχει καταφέρει σημαντικές επιτυχίες, τόσο ως Πρόεδρος της εξαγωγικής επιχείρησης “Χ. Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ”, όσο και από τη θέση της Προέδρου και Δ/νουσας Συμβούλου της εταιρείας επενδύσεων “INTERINVEST ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕΕΕΧ”. Έχει διοργανώσει δεκάδες “Δεκαπενθήμερα Ελληνικών Προϊόντων” σε διεθνείς αλυσίδες του εξωτερικού.

Για το έργο και την προσφορά της, της έχουν απονεμηθεί, μεταξύ άλλων με “To διάσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ΑΕ Κύριο Κάρολο Παπούλια, “Tα διάσημα του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος Αξίας της Γαλλίας”, από τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τα βραβεία “Ευρώπη 2003”, “Γυναίκα της Ευρώπης”, “Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία” κ.ά.

Βραβείο Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου για τις υπηρεσίες της ως Αντιπρόεδρος.

Μιχαήλ Μασουράκης

photo_MASSOURAKIS_170Επικεφαλής Οικονομολόγος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Σπούδασε οικονομικά στο Graduate Center of the City University of New York (PhD, 1983). Εργάσθηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Washington D.C. (1983-1986) και στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στην Αθήνα (1987-1996).

Διετέλεσε Αναπληρωματικό Μέλος στη Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1988-1996) και Μέλος Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (2000-2004).

Από το 1996 και μέχρι τον διορισμό του στον ΣΕΒ ήταν Ανώτερος Διευθυντής Οικονομικών Μελετών στην Alpha Bank.

Σταμάτης Ζαχαρός

Stamatis Zacharos_170

Είναι δημοσιογράφος.

Εχει εργαστεί σε εφημερίδες, τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οργανισμούς της Ελλάδος.

Συμεών Γ. Τσομώκος

tsomokosSymeon G. Tsomokos studied Law and Economics at the University of Athens.

He established SGT in Athens in 1997

and TGI in Belgrade in 2001, which he presides.

 

 

Αλέξανδρος Ι. Γιαννέλος

Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ).

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ

Έχει διατελέσει Διευθυντής Ποιότητας & Οργάνωσης, Εμπορικός Διευθυντής Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ, Μέλος Δ.Σ. ΔΕΣΦΑ ΑΕ, Αναπληρωτής Πρόεδρος Δ.Σ. Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”, Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών και Διευθυντής Πωλήσεων σε μεγάλη Βιομηχανική εταιρεία.

Είναι Υπ. Διδάκτωρ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με σπουδές στη Σχολή Δημόσιας Υγιεινής (Αθηνών), στη Θεολογική Σχολή (Αθηνών) και στη Σχολή Διοίκησης & Οργάνωσης Επιχειρήσεων (Msc) του Οικονομικού Πανεπιστημίου