Μιχάλης Κατρίνης

Βουλευτής, Επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Ο Μιχάλης Κατρίνης γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 1975 στο Πελόπιο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Είναι παντρεμένος με την οδοντίατρο Ιωάννα Αδάμου και έχουν δύο γιούς, τον Γιάννη και τον Βασίλη. Έχει έναν αδελφό, τον Δημήτρη, ιατρό παθολόγο.

Εκπαίδευση

Τελείωσε το Δημοτικό και την πρώτη τάξη του Γυμνασίου στο Πελόπιο, ενώ ολοκλήρωσε τις μαθητικές του σπουδές στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και το 1ο Λύκειο Πύργου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1993 με ″άριστα″. Συνέχισε τις σπουδές του στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 2000.

Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Βιολογία του Στόματος) το διάστημα 2002-2004, καθώς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας) το διάστημα 2004-2005. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Το Σεπτέμβριο του 2007 εκλέγεται Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Νομό Ηλείας με 16.262 ψήφους και εκλέγεται Γραμματέας στο Προεδρείο της Βουλής.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 επανεκλέγεται πρώτος, σε σταυρούς προτίμησης, Βουλευτής Ηλείας με 22.565 ψήφους.

Τον Ιούνιο του 2019 εκλέγεται Βουλευτής στο Νομό Ηλείας με το Κίνημα Αλλαγής και ορίζεται μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της διαδικασίας συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (PROCESS-SEECP)

Είναι Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Υπεύθυνος ΚΤΕ Ανάπτυξης & Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής.

Πολιτικές/κοινωνικές δραστηριότητες

Από το 1995 συμμετέχει ενεργά στην ΠΑΣΠ, αναπτύσσοντας έντονη δράση στις τάξεις της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και συμμετέχοντας, ως σύνεδρος, σε όλα τα συνέδρια και συνδιασκέψεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Νεολαίας από το 1996 ως σήμερα.

Τον Απρίλιο του 2014 αναλαμβάνει Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, η 8μηνη θητεία του συνδέθηκε με ορατό και χειροπιαστό έργο.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Μιχαληνείου Κέντρου Προστασίας Παίδων και του Παιδικού Αναπτυξιακού Κέντρου Πειραιά. Ήταν μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για την προμήθεια αντιδραστηρίων αιμοδοσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και της Επιτροπής Υγείας του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης ενώ από το 2006 έως τον Αύγουστο του 2007 διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ), του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου των οδοντιάτρων με πάνω από 16000 μέλη σε όλη τη χώρα. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής.

Εργάστηκε ως οδοντίατρος σε ιδιωτικό ιατρείο και στην ΤΜΥ ΙΚΑ Λ. Αλεξάνδρας.