Ιωάννης Σμυρλής

Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.

Πολιτικός Επιστήμονας, απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

Διετέλεσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών στην Ελληνική Προεδρία της Ε.Ε., 2013-2014. Εργάστηκε ως Σύμβουλος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων στον Ο.Δ.Ι.Ε. A.E. 2009-2010. Διετέλεσε Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 2007-2009 και Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Σ.Ε.Π.Ε. την περίοδο 2005-2007.

Είναι ο πρώτος Έλληνας, ο οποίος πέτυχε να εκλεγεί στη θέση του προέδρου της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP) 2007-2009, της μεγαλύτερης δηλαδή πολιτικής νεολαίας στην Ευρώπη.

Υπηρέτησε ως Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της Ν.Δ 2013-2019 ενώ την ίδια περίοδο διετέλεσε Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) ως εκπρόσωπος της Ν.Δ. Την περίοδο εκείνη καλλιέργησε προσωπικές σχέσεις με σημαντικούς παράγοντες στις Βρυξέλλες και στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Υπήρξε Ευρωπαίος υπότροφος του German Marshall Foundation των ΗΠΑ, ενώ έχει διατελέσει μέλος της Συνέλευσης των Νέων της Ε.Ε. για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα (2003), μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (Ε.Ε.Π.Ε.) και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων του Ινστιτούτου Αιγαίου για το Δίκαιο της Θάλασσας και της Ναυσιπλοΐας.

Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 2009. Η επαγγελματική του δραστηριότητα εκτείνεται στο χώρο της εστίασης, του εμπορίου και των εισαγωγών-εξαγωγών.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.