Μαρία Σμιλίδου

Δημοσιογράφος. Ναυτεμπορική TV.

Η πορεία μου στη δημοσιογραφία μετρά είκοσι και πλέον χρόνια. Ξεκίνησα το 1998 ως ρεπόρτερ από τον ΣΚΑΙ και μετέπειτα στον ALPHA κάλυψα πολλά γεγονότα και δημοσιογραφικές αποστολές. Στη συνέχεια στο ALTER επί μία δεκαετία παρουσίαζα κεντρικά και μεσημβρινά  δελτία ειδήσεων καθώς και  καθημερινές ενημερωτικές εκπομπές. Παράλληλα έχω εργαστεί σε εφημερίδες και περιοδικά («Επενδυτής», «Νέα Σελίδα», περιοδικό «Επίκαιρα»),στο  ραδιόφωνο (Alpha Radio 9.89 ,Flash) αλλά και στο χρηματιστηριακό κανάλι SBC αναλαμβάνοντας την παρουσίαση επιχειρηματικής εκπομπής.

Το 2015 ανέλαβα το Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) ενώ το καλοκαίρι του 2020 ανέλαβα τη θέση της εκπροσώπου Τουρισμού Ν. Αιγαίου για λογαριασμό της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου, σε μια κρίσιμη περίοδο καθώς για τον ελληνικό τουρισμό ήταν το πρώτο καλοκαίρι εν μέσω πανδημίας.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχω αναλάβει τα θέματα στρατηγικής επικοινωνίας για το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2022 συνεργάζομαι με τον νέο τηλεοπτικό σταθμό του ομίλου Μελισσανίδη ,“Naftemporiki TV”, παρουσιάζοντας καθημερινά δίωρη εκπομπή, επιχειρηματικού-οικονομικού-χρηματιστηριακού περιεχομένου, στην ζώνη 14.00 – 16.00.