Fernando Kalligas

Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων, ESG και Επικοινωνίας του ΔΕΣΦΑ.

Πριν από τον ΔΕΣΦΑ κατείχε τη θέση του Country Manager για την Ελλάδα για λογαριασμό της εταιρείας Enagas. Οι αρμόδιότητές του στην Enagas περιελάμβαναν την επίβλεψη εταιρειών στην Ελλάδα, στις οποίες συμμετείχε με ποσοστά η εταιρεία, όπως ο ΔΕΣΦΑ και ο TAP, καθώς και η διερεύνηση περαιτέρω ευκαιριών στην ευρύτερη περιοχή.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ελλάδα, έχει εργαστεί για μεγάλες εταιρείες σε περισσότερες από 20 χώρες, κυρίως σε έργα ενέργειας και υποδομών στην Ευρώπη, τη Νότια και Κεντρική Αμερική και την υποσαχάρια Αφρική. Είναι κάτοχος MBA από το Hult International Business School.

Έχει εργαστεί στο παρελθόν για την Borealis, αναπτύσσοντας συστήματα μεταφοράς υπερύψηλής τάσης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, καθώς και για την ισπανική εταιρεία Comsa Emte στον τομέα των κατασκευών και των υποδομών.

Διαθέτει, επίσης, συμβουλευτική εμπειρία, εργαζόμενος σε επενδυτικά κεφάλαια στο Λονδίνο για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων με στόχο τη διεθνή ανάπτυξή τους. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ελλάδα στην εταιρεία MJ Mailis, στο εργοστάσιο των Οινόφυτων.

Οι μητρικές του γλώσσες είναι τα Ισπανικά και τα Ελληνικά και μιλάει άριστα Αγγλικά.