Γιώργος Χαντζηνικολάου

Πρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος, του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς και κατέχει επίσης τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Επίσης, ασκεί τα καθήκοντα του Πρόεδρου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Ο κ. Χαντζηνικολάου έχει επίσης εκλεγεί Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, φορέα εκπροσώπησης των ελληνικών και ξένων πιστωτικών ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ο κ. Χαντζηνικολάου έλαβε διδακτορικό στα χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όπου και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο MBA. Είναι κάτοχος πτυχίου από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά το μεγαλύτερο διάστημα των πάνω από 35 χρόνων της σταδιοδρομίας του, κατείχε θέσεις υψηλής ευθύνης σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Χαντζηνικολάου εργάσθηκε ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στη Διεθνή Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων ISDA στο Λονδίνο τα τελευταία 6 έτη (2011-16), όπου διετέλεσε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της. Προηγουμένως, κατείχε υψηλές διοικητικές θέσεις, για περισσότερα από 25 χρόνια, στις αγορές παραγώγων και ομολογιακών τίτλων σε διάφορους διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς, όπως η Dresdner Kleinwort Benson, η Bank of America, Merrill Lynch και η UBS στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Χαντζηνικολάου ξεκίνησε την καριέρα του στην Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσιγκτον. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε θέσεις ευθύνης και στην Ελλάδα, έχοντας διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην ΤΒΑΝΚ και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.