Μαρία Σαμολαδά

samolada-170Δημοσιογράφος.

Είναι Γενική Διευθύντρια στην οικονομική και πολιτική, ηλεκτρονική εφημερίδα Grtimes.gr, πραγματοποιώντας τηλεοπτικές συνεντεύξεις προσωπικότητας στην WebTV και αρθρογραφώντας, έχει καθημερινή ενημερωτική ραδιοφωνική εκπομπή στον Real Fm 107.1 και έχει την επιμέλεια της εφημερίδας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Ξεκίνησε την καριέρα της το 2000 και έχει εργαστεί σε όλα τα είδη δημοσιογραφίας και μέσων, μεταξύ των οποίων Alter Channel, Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5, ThessNews, Η φωνή των Αστυνομικών, RealNews, Myportal, κάνοντας ρεπορτάζ, εκπομπές, αλλά και δελτία ειδήσεων.

Από το 2015 αναγνωρίζοντας το ρόλο που επιβάλλεται να επιτελεί όποιος υπηρετεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα, αφιερώνει μεγάλο μέρος του χρόνου και της εμπειρίας της στη διάδοση του καινοτόμου προγράμματος αντιμετώπισης και καταπολέμησης του εκφοβισμού LiveWithoutBullying.com, δράση για την οποία έχει τιμηθεί πρόσφατα με το δημοσιογραφικό βραβείο του Ιδρύματος Μπότση.

Γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη από πεποίθηση, είναι μητέρα ενός γιου και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).